
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
En klassisk sjokoladekake som alltid er like populær!
Denne kaken har en nydelig sjokoladeglasur med ekstra god kaffesmak.
Oppskriften er til stor langpanne.
Ingredienser:
♥ 300 g smør
♥ 600 g sukker
♥ 4 egg
♥ 3,5 dl melk
♥ 500 g hvetemel
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 4 ts bakepulver
♥ 4 ss kakao
Glasur:
♥ 75 g smør
♥ 7 ss sterk kaffe
♥ 4 ss kakao
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 450 g melis
Pynt:
♥ kakestrøssel
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Rør det tørre og melken vekselsvis inn i deigen.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen.
Hvelv kaken ut av langpanne og fjern bakepapiret.
Til sjokoladeglasuren smeltes smøret i en liten kjele. Rør inn kaffe, kakao og vaniljesukker. Ha til slutt i melisen og rør til glasuren er glatt og helt uten klumper. Sett glasuren kjølig til den har passe smørekonsistens.
Smør glasuren jevnt over kaken.
Strø over kakestrøssel.
Del kaken opp i firkanter.
Deilig med kaffesmak på sjokoladeglasuren!
Tips:
♥ Kaken er fin å fryse, også med glasur.
♥
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
300 g smør
600 g sukker
4 egg
3,5 dl melk
500 g hvetemel
1 ss vaniljesukker
4 ts bakepulver
4 ss kakao
Glasur:
75 g smør
7 ss sterk kaffe
4 ss kakao
3 ts vaniljesukker
450 g melis
Pynt:
kakestrøssel
Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Rør det tørre og melken vekselsvis inn i deigen.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av langpanne og fjern bakepapiret.
Til sjokoladeglasuren smeltes smøret i en liten kjele. Rør inn kaffe, kakao og vaniljesukker. Ha til slutt i melisen og rør til glasuren er glatt og helt uten klumper. Sett glasuren kjølig til den har passe smørekonsistens.
Smør glasuren jevnt over kaken. Strø over kakestrøssel og del kaken opp i firkanter.
Kaken er fin å fryse, også med glasur.
37 comments