Add new comment

Sjokoladekake i langpanne med kaffeglasur

En klassisk sjokoladekake som alltid er like populær!

Denne kaken har en nydelig sjokoladeglasur med ekstra god kaffesmak. 

Oppskriften er til stor langpanne.

 

 

Ingredienser: 

♥ 300 g smør
♥ 600 g sukker
♥ 4 egg
♥ 3,5 dl melk
♥ 500 g hvetemel
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 4 ts bakepulver
♥ 4 ss kakao

Glasur:
♥ 75 g smør
♥ 7 ss sterk kaffe
♥ 4 ss kakao
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 450 g melis

Pynt:
♥ kakestrøssel

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Rør det tørre og melken vekselsvis inn i deigen.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen.

Hvelv kaken ut av langpanne og fjern bakepapiret.

 

 

Til sjokoladeglasuren smeltes smøret i en liten kjele. Rør inn kaffe, kakao og vaniljesukker. Ha til slutt i melisen og rør til glasuren er glatt og helt uten klumper. Sett glasuren kjølig til den har passe smørekonsistens.

Smør glasuren jevnt over kaken.

 

 

Strø over kakestrøssel.

 

 

Del kaken opp i firkanter.

 

 

 

Deilig med kaffesmak på sjokoladeglasuren! 

 


Tips:

♥ Kaken er fin å fryse, også med glasur.

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Sjokoladekake i langpanne med kaffeglasur
Ingredienser

300 g smør
600 g sukker
4 egg
3,5 dl melk
500 g hvetemel
1 ss vaniljesukker
4 ts bakepulver
4 ss kakao

Glasur:
75 g smør
7 ss sterk kaffe
4 ss kakao
3 ts vaniljesukker
450 g melis

Pynt:
kakestrøssel

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Rør det tørre og melken vekselsvis inn i deigen.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av langpanne og fjern bakepapiret.

Til sjokoladeglasuren smeltes smøret i en liten kjele. Rør inn kaffe, kakao og vaniljesukker. Ha til slutt i melisen og rør til glasuren er glatt og helt uten klumper. Sett glasuren kjølig til den har passe smørekonsistens.

Smør glasuren jevnt over kaken. Strø over kakestrøssel og del kaken opp i firkanter.

Tips

Kaken er fin å fryse, også med glasur.

Kakekategori
Allergier og preferanser

37 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.