
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
2 egg
200 g sukker
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ss kakao
150 g smør
1,5 dl melk
Glasur:
50 g smør
4 ss sterk kaffe (se tips)
1 ss kakao
2 ts vaniljesukker
250 g melis
Pynt:
kokos (se tips)
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland med melk. Sikt det tørre sammen. Bland det tørre og smørmelken vekselsvis i eggedosisen og rør alt til en jevn deig (ikke rør mer enn nødvendig).
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min (sjekk med kakenål). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Tilsett kaffe og deretter kakao, vaniljesukker og melis. Rør til glasuren er glatt og klumpfri. Avkjøl glasuren i kjøleskapet til den har passe smørekonsistens.
Smør sjokoladeglasuren over kaken med en smørekniv. Dryss over kokos (eller annen kakepynt).
Pynt kaken med non-stop, gelétopper e.l. i stedet for kokos, hvis du vil ha en kake uten nøtter.
Hvis du vil unngå "hyperaktive" barn, kan du bruke koffeinfri kaffe i kakeglasuren. Glasuren kan også lages med melk i stedet for kaffe.
"Barneselskapskake" er fin å lage i forveien og fryse ned. Sett den frosne kaken til tining på et fat i kjøleskapet kvelden før den skal serveres.
2 comments