
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Her har du en nydelig, liten ripskake som stammer fra Småland, sør i Sverige. Kaken er veldig lett å lage og inneholder ikke fett. Kaken smaker kjempegodt sammen med litt vaniljeis eller pisket krem!
Nydelig sommerkake!
Ingredienser:
♥ 1 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 dl hvetemel
♥ 1 ss vann
♥ 1 dl rips (rensede)
♥ 2 ss sukker
Pynt:
♥ noen rips
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Pisk egget, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Vend i vannet og det tørre. Bland rensede rips med 2 ss sukker, og rør dette deretter inn i deigen.
Ha deigen i en liten, rund kakeform (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca 25 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.
Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Hvelv kaken ut på et lite kakefat og dra veldig forsiktig av bakepapiret (se tips).
Pynt med litt rips i midten og sikt over litt melis før servering.
Tips:
♥ Vær oppmerksom på at ripsen kommer til å synke ned i bunnen på formen under stekingen. Når du hvelver kaken opp-ned på kakefatet, vil ripsen synes på overflaten av kaken. Vær veldig forsiktig når du drar av bakepapiret, fordi kaken er litt klissete i bunnen på grunn av ripsen.
♥ Kaken inneholder en god del sukker som gir den en litt seig overflate. Det er slik kaken skal være!
♥ Kaken smaker nydelig sammen med litt is!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 dl hvetemel
♥ 1 ss vann
♥ 1 dl rips (rensede)
♥ 2 ss sukker
Pynt:
♥ noen rips
♥ melisdryss
Pisk egget, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Vend i vannet og det tørre. Bland rensede rips med 2 ss sukker, og rør dette deretter inn i deigen.
Ha deigen i en liten, rund kakeform (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca 25 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.
Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Hvelv kaken ut på et lite kakefat og dra veldig forsiktig av bakepapiret (se tips).
Pynt med litt rips i midten og sikt over litt melis før servering.
♥ Vær oppmerksom på at ripsen kommer til å synke ned i bunnen på formen under stekingen. Når du hvelver kaken opp-ned på kakefatet, vil ripsen synes på overflaten av kaken. Vær veldig forsiktig når du drar av bakepapiret, fordi kaken er litt klissete i bunnen på grunn av ripsen.
♥ Kaken inneholder en god del sukker som gir den en litt seig overflate. Det er slik kaken skal være!
♥ Kaken smaker nydelig sammen med litt is!
1 comment