
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
"Smuldrepai med rabarbra" er superlett å lage og smaker KNALLGODT!
Serveres gjerne lunken sammen med vaniljesaus, vaniljeis eller pisket kremfløte.
Smuldredeig:
2,5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
4 ss sukker
50 g mandler
125 g smør
Fyll:
500 g renset rabarbra
1 dl sukker
1 ss potetmel
Lag smuldredeigen først ved å blande mel, bakepulver, sukker og hakkede mandler i en bakebolle. Smuldre deretter i mykt smør. Deigen skal bli tørr og smulete (det er ikke meningen at den skal henge sammen).
Ha rensede rabarbra oppdelt i biter i en smurt paiform (ca 27 cm i diameter). Bland sammen sukker og potetmel (viktig, ellers klumper potetmelet seg) og strø over rabarbraen. Fordel deretter smuldredeigen over bærene.
Stek kaken midt i ovnen ved 225°C i ca 25 min til paien er gylden på toppen.
Se også "Smuldrepai med bær".
8 comments