 
									  
				
				
			Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
 
							
	"Hverdager er de flotteste. De er fulle av eventyr."
(Anne-Cath Vestly)
	
	♥
Her har du en enkel og eventyrlig god oppskrift på "Hverdagsvafler", som er raske å lage og som ikke er altfor søte.
Oppskriften gir ca 10 vaffelplater.
Ingredienser:
5 dl hvetemel
	0,5 dl sukker
	6 dl melk
	2 egg
	50 g smør
	Fremgangsmåte:
Bland mel og sukker. Rør inn melken med stålvisp til du får en jevn og glatt røre. Rør så inn sammenpiskede egg og til slutt smeltet, avkjølt smør. La vaffelrøren svelle i ca 30 min.
Stek gyldne vafler i vaffeljern som pensles med litt smør (eller sprayes med formfett) mellom hver plate.
Spises nystekte med syltetøy!

Tips:
Vaflene smaker best nystekte. Du kan oppbevare ubrukt vaffelrøre i flere dager i kjøleskapet. Røren vil da tykne, slik at du kanskje må spe deigen med litt vann eller melk (ca 1/2 dl) og piske den glatt og flytende igjen med en stålvisp.

- -
HVERDAGEN
Vent til stengetid i verden. Vent
	til de blinker med lyset
	i alle larmende vertshus og
	portieren bukker de siste
	prominente gjester ut.
Da hekter hverdagen av seg
	det skjoldete forkleet
	og lukker seg stille ut tjenerinngangen.
	Går ut på de stilnende veiene
	under de fykende stjernene
	for å finne deg heime.
Og pluselig skinner et lys,
	pluselig ser du alt du ikke så -
	Gråheten viker for en glans
	av gammel heraldikk;
	Hverdagen er en fyrste i eksil,
	en kjøkkenhåndlanger av
	kongelig byrd.
	 
(Hans Børli)
♥ ♥ ♥ ♥
	 
 

5 dl hvetemel
0,5 dl sukker
6 dl melk
2 egg
50 g smør
Bland mel og sukker. Rør inn melken med stålvisp til du får en jevn og glatt røre. Rør så inn sammenpiskede egg og til slutt smeltet, avkjølt smør. La vaffelrøren svelle i ca 30 min.
Stek gyldne vafler i vaffeljern som pensles med litt smør (eller sprayes med formfett) mellom hver plate.
Spises nystekte med syltetøy!
Vaflene smaker best nystekte. Du kan oppbevare ubrukt vaffelrøre i flere dager i kjøleskapet. Røren vil da tykne, slik at du kanskje må spe deigen med litt vann eller melk (ca 1/2 dl) og piske den glatt og flytende igjen med en stålvisp.
1 comment