
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
225 g smør
150 g sukker
150 g brunt sukker
2 store egg
1 ts vaniljeessens
1 ts natron
320 g hvetemel
350 g chocolate chips (se tips)
Pisk romtemperert smør luftig sammen med hvitt og brunt sukker. Tilsett eggene under fortsatt pisking. Rør så inn vaniljeessens og natron. Bland til slutt inn hvetemelet og chocolate chips (eller grovhakket kokesjokolade, se tips). Sett deigen kjølig i 30 min.
Form store kuler av deigen (ca 1 toppet spiseskje med deig til hver kake). Sett dem på stekeplate dekket med bakepapir (maks 9 stk på hver plate, for kakene flyter litt ut under stekingen). Trykk kakene litt flate med hendene.
Stekes midt i ovnen ved 180°C i 12-15 min (kakene skal være litt gyldne i kantene). La cookiesene avkjøles på platen i 10 min, slik at de stivner litt før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.
Oppbevares i tettsluttet kakeboks.
Vil du lage mindre cookies, setter du topper av kakedeigen med to teskjeer. Stekes i 9-10 min. Du får da ca 60 stk.
I cookiesene på bildet har jeg brukt ekte, amerikanske chocolate chips. Får du ikke tak i disse, er grovt hakket kokesjokolade et godt alternativ.
Se også oppskrift på "Cookies" og "Toll House Chocolate Chip Cookies".
151 comments