Add new comment

Eplekake fra Hadeland


"Eplekake fra Hadeland" er en nydelig eplekake, som blant annet har fått sitt særpreg av at kakedeigen innholder sammalt hvetemel. Kaken pyntes med epleskiver og drysses med kanel og sukker.

Oppskriften passer til stor langpanne.

Eplekake fra Hadeland
Ingredienser

250 g smør
5 dl sukker
3 store egg
7 dl hvetemel
3 dl fin sammalt hvete
5 ts bakepulver
3,5 dl melk

Fyll:
10-12 epler
1 ss kanel
4 ss sukker

Fremgangsmåte

Pisk romtemperert smør sammen med sukker til du får en luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen hvetemel og bakepulver. Bland dette inn i deigen sammen sammalt hvetemel og melken.

Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stikk epleskiver tett i tett ned i deigen. Dryss over kanel og sukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i passe store firkanter.

Tips

"Eplekake fra Hadeland" er kjempefin å fryse ned i porsjonsstykker.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.