Add new comment

Lettvinte muffins

"Lettvinte muffins" er små, SUPERGODE muffins, som er SUPERRASKE å lage. Deigen skal bare røres sammen med en sleiv, og etter 10 minutters steking er muffinsene klare! Du kan tilsette smak etter ønske.

Oppskriften gir 9 stk.

Lettvinte muffins
Ingredienser

100 g smør
100 g sukker
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 egg

Forslag til smakstilsetning:
50 g hakket sjokolade
1 ts kakao
1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Rør lett sammenpiskede egg med sukker. Bland i smøret, bakepulver og til sist hvetemelet.

Tilsett den smakstilsetningen du ønsker. For eksempel kan du tilsette hakket sjokolade, kakao og/eller vaniljesukker (for andre alternativer, se tips).

Ha 9 små muffinsformer av papir i muffinsbrett eller bruk doble papirformer og sett dem utover på et stekebrett. Fyll deigen i formene ved hjelp av to spiseskjeer.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 10-12 min.

Tips

I muffinsene på bildet er deigen delt i tre og det er tilsatt 50 g hakket sjokolade i den ene delen, 1 ts kakao i den andre delen og 1 ts vaniljesukker i den tredje.

Andre forslag til smakstilsetning er hakkede nøtter, rosiner, hakkede aprikoser eller cocktailbær. Du kan også tilsette noen frosne bær i deigen.

Muffinsene kan pyntes med for eksempel melisdryss eller med sjokoladepynt som er festet til muffinsene med brun skriftgele.

Muffinsene kan fryses.

Se også Enkle vaniljemuffins, som er basert på samme oppskrift som denne. 

Kakekategori
Allergier og preferanser

130 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.