Add new comment

Boller med sjokoladebiter

Vanlige hveteboller blir kjempegode og ekstra populære hvis man tilsetter hakket melkesjokolade i deigen!

Oppskriften gir 30 stk.

Boller med sjokoladebiter
Ingredienser

50 g gjær
150 g smør
6,5 dl melk
150 g sukker
1 kg hvetemel
200 g melkesjokolade

Pensling:
1 egg eller melk

Fremgangsmåte

Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (37°C). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken og sukkeret. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig. La deigen heve tildekket i ca 1 time.

Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig. Hakk melkesjokoladen grovt og kna sjokoladebitene inn i deigen.

Del deigen i 30 emner. Rull jevne boller og sett dem på bakepapirkledde stekeplater. La bollene etterheve i 30 min.

Pisk sammen egget og litt melk med en gaffel og pensle jevnt over bollene (eller pensle med bare melk hvis du vil ha eggfrie boller). Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i ca 15 min, til de er gyldne.

Tips

Vil du ha magrere boller, kan du bruke oppskriften på gjærdeig til "Kesamboller" i stedet for den du finner ovenfor.

Bollene er fine å fryse. Se også "Boller med melkesjokolade".

Kakekategori
Allergier og preferanser

13 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.