
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Vanlige hveteboller blir kjempegode og ekstra populære hvis man tilsetter hakket melkesjokolade i deigen!
Oppskriften gir 30 stk.
50 g gjær
150 g smør
6,5 dl melk
150 g sukker
1 kg hvetemel
200 g melkesjokolade
Pensling:
1 egg eller melk
Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (37°C). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken og sukkeret. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig. La deigen heve tildekket i ca 1 time.
Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig. Hakk melkesjokoladen grovt og kna sjokoladebitene inn i deigen.
Del deigen i 30 emner. Rull jevne boller og sett dem på bakepapirkledde stekeplater. La bollene etterheve i 30 min.
Pisk sammen egget og litt melk med en gaffel og pensle jevnt over bollene (eller pensle med bare melk hvis du vil ha eggfrie boller). Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i ca 15 min, til de er gyldne.
Vil du ha magrere boller, kan du bruke oppskriften på gjærdeig til "Kesamboller" i stedet for den du finner ovenfor.
Bollene er fine å fryse. Se også "Boller med melkesjokolade".
13 comments