Add new comment

Sjokoladekake med kefir

"Sjokoladekake med kefir" er en saftig og veldig myk sjokoladekake i langpanne.

Se også oppskrift på "Konfektkake i langpanne", som er en basert på en lignende oppskrift.

Oppskriften er til stor langpanne.

Barnas favoritt!

Sjokoladekake med kefir
Ingredienser

250 g smør
4 store egg
500 g sukker
6 ss kakao
2 ts vaniljesukker
3 ts natron
450 g hvetemel
6 dl kefir

Glasur:
200 g smør
500 g melis
2 ss kakao
2 ss kaffe
2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Bland i smeltet smør. Ha så det tørre og kefir vekselsvis i eggedosisen. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpfri deig (bruk gjerne stålvisp).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Pisk mykt smør og melis til smørkrem. Pisk inn kakao, kaffe og vaniljesukker.

Smør sjokoladeglasuren jevnt over den kalde kaken med en smørekniv. Del kaken opp i firkanter.

Tips

Kaken holder seg saftig lenge og er dessuten fin å fryse.

Kakekategori
Allergier og preferanser

104 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.