
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
"Sjokoladekake med kefir" er en saftig og veldig myk sjokoladekake i langpanne.
Se også oppskrift på "Konfektkake i langpanne", som er en basert på en lignende oppskrift.
Oppskriften er til stor langpanne.
Barnas favoritt!
250 g smør
4 store egg
500 g sukker
6 ss kakao
2 ts vaniljesukker
3 ts natron
450 g hvetemel
6 dl kefir
Glasur:
200 g smør
500 g melis
2 ss kakao
2 ss kaffe
2 ts vaniljesukker
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Bland i smeltet smør. Ha så det tørre og kefir vekselsvis i eggedosisen. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpfri deig (bruk gjerne stålvisp).
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Pisk mykt smør og melis til smørkrem. Pisk inn kakao, kaffe og vaniljesukker.
Smør sjokoladeglasuren jevnt over den kalde kaken med en smørekniv. Del kaken opp i firkanter.
Kaken holder seg saftig lenge og er dessuten fin å fryse.
104 comments