
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
INGEN KAKE er mer etterspurt, omdiskutert og populær på norske nettsider og blogger enn denne Oreokaken!
Kaken er helt, helt spesiell, og MÅ bare prøves. Den inneholder masse av de berømte, amerikanske Oreokjeksene, som nå fås kjøpt i de fleste store matvarebutikkene. I tillegg lages kaken med deilig ostekrem og luftig sjokolademousse. Jeg har her pyntet kaken med oreokjeks som er dekket med hvit og mørk sjokolade. De er ikke alltid like lette å få tak i, men de er fantastisk gode!
Av alle bemerkninger jeg har lest om denne kaken, har jeg valgt ut denne, som jeg synes er nokså søt: "Dette er en skikkelig ond kake - som er alt for god. Når vi lager den hjemme sier alltid mannen: "Fy, man kan ikke servere folk dette, den må vi nok spise selv!"
Bunn:
300 g Oreokjeks
100 g smør
Fyll 1:
200 g kremost
2,5 dl melis
3 dl kremfløte
50 g Oreokjeks
Fyll 2:
2 pk lys sjokolademousse
4 dl matfløte
50 g Oreokjeks
Pynt:
Oreokjeks, gjerne med mørkt og hvitt sjokoladetrekk (se tips)
Ha Oreokjeks i en food processor sammen med mykt smør. Kjør på full hastighet til en jevn masse. Ha en kakeringen til en rund form som er 24 cm i diameter direkte rett på et kakefat. Trykk kjeksmassen løst ned i bunnen og ut i kantene. Sett fatet med kakeringen i kjøleskapet i 30 min.
Rør sammen kremost og melis. Pisk kremfløten til krem og vend inn i osteblandingen. Ha ca 2/3 av ostekremen over kjeksbunnen i kakeformen. Stikk grovt hakkede Oreokjeks ned i ostemassen. Sett i kjøleskapet i 30 min.
Pisk sammen sjokolademoussepulveret og kald matfløte (som anvist på pakken). Ha sjokolademoussen over ostekremen i formen. Stikk grovt hakkede Oreokjeks ned i moussen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i 30 min.
Fordel resten av ostekremen over sjokolademoussen. Ha over masse grovt hakkede Oreokjeks til pynt. Bruk gjerne Oreokjeks som er dekket med mørk og hvit sjokolade hvis du vil gi kaken et ekstra dekorativt utseende (se bildet). Det går også an å pynte kaken med sjokoladesaus. La kaken stå i kjøleskapet i 1 time.
Løsne kakeringen fra kaken ved å skjære langsmed kanten med en skarp kniv. Fjern kakeringen. Ringle eventuelt litt sjokoladesaus over kaken før servering.
Oreo er definitivt Amerikas mest berømte kjeks og består av doble mørke sjokoladekjeks fylt med en slags vaniljesmørkrem. På kjekspakken står det dessuten i all beskjedenhet at Oreo er "The World's No 1 Biscuit !". Du får nå kjøpt kjeksene i mange norske matvarebutikker! Oreokjeks fås som oftest kjøpt i pakninger på 176 g som inneholder 4 små poser med 4 kjeks i hver. Du bruker litt over 2 slike pakker til denne kaken. Til pynt har jeg brukt luksusvariantene av Oreokjeks, som er dekket med enten melkesjokolade ("Choc Milk Oreo") eller hvit sjokolade ("Choc White Oreo"), men vanlige Oreo kjeks og/eller sjokoladesaus kan også brukes til pynt.
Kaken oppbevares kjølig.
Se også Oreo Cake Original (med sjokoladepudding) og Pink Oreo Dream Cake (der jeg har farget ostekremen rosa).
106 comments