Add new comment

Pepperkaker

Når en pepperkakebaker baker pepperbakerkaker ... 

Ingen jul uten pepperkaker! Selv de som aldri baker til jul, baker kanskje likevel pepperkaker! 😃

Pepperkakebaking gir krydderduft og julestemning i hjemmet, og egner seg veldig godt for juleverksted med barn og venner. 

Dette er en herlig oppskrift på SUPERGODE PEPPERKAKER som jeg har fra moren min. Deigen er lett å kjevle ut og pepperkakene blir sprø og kjempegode! 

 

 

Disse pepperkakene lages med fløte og inneholder ikke egg.

Oppskriften gir ca. 50 pepperkaker (selvsagt avhengig av hvor store du lager dem). 

 

Ingredienser: 

♥ 150 g smør
♥ 1 dl lys sirup
♥ 2 dl sukker
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2 ts kanel
♥ 1 ts nellik
♥ 1 ts ingefær
♥ 0,5 ts pepper
♥ 1 ts bakepulver
♥ 450 g hvetemel

Melisglasur:
♥ 2 eggehviter
♥ 0,5 ts sitronsaft
♥ 5 dl melis

 

Fremgangsmåte:

Varm opp smør, sirup og sukker i en tykkbunnet kjele. Ta kjelen av platen og rør inn kremfløte. Ha deretter i krydderet og bakepulver. Rør til slutt inn hvetemelet. Ha deigen i kjøleskapet, dekk til med plast og la den stå i noen timer (eventuelt til neste dag).

Kjevle ut litt og litt av deigen (ca. 3 mm tykk) og stikk ut ønskede figurer.

Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater. Stek pepperkakene midt i ovnen ved 175°C i 8–12 minutter, avhengig av størrelsen på pepperkakene.

Avkjøl kakene litt på platen før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.
 

Melisglasur:

Melisglasuren lages ved å piske eggehvitene stive sammen med sitronsaft. Tilsett melisen litt om gangen og pisk videre i et par minutter til en tykk og blank glasur. Ha glasuren i en sprøytepose og pynt pepperkakene etter ønske. 

 

 

Verdens beste pepperkaker!  😍

 

 

Tips:

♥ Merk at deigen vil virke klissete første dag, men at den vil bli fastere dagen etter. Deigen blir best om den får stå kaldt til neste dag før utkjevling.

♥ Bruk litt mel til utbakingen slik at pepperkakedeigen ikke kleber seg fast til bordet. Bruk gjerne en kjevlematte av plast.

♥ Oppbevar pepperkakene i tett kakeboks, slik at de holder seg sprø.

 

 

GOD JUL

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Pepperkaker
Ingredienser

♥ 150 g smør
♥ 1 dl lys sirup
♥ 2 dl sukker
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2 ts kanel
♥ 1 ts nellik
♥ 1 ts ingefær
♥ 0,5 ts pepper
♥ 1 ts bakepulver
♥ 450 g hvetemel

Melisglasur:
♥ 2 eggehviter
♥ 0,5 ts sitronsaft
♥ 5 dl melis

Fremgangsmåte

Varm opp smør, sirup og sukker i en tykkbunnet kjele. Ta kjelen av platen og rør inn kremfløte. Ha deretter i krydderet og bakepulver. Rør til slutt inn hvetemelet. Ha deigen i kjøleskapet, dekk til med plast og la den stå i noen timer (eventuelt til neste dag).

Kjevle ut litt og litt av deigen (ca. 3 mm tykk) og stikk ut ønskede figurer.

Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater. Stek pepperkakene midt i ovnen ved 175°C i 8–12 minutter, avhengig av størrelsen på pepperkakene. Avkjøl kakene litt på platen før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.

Melisglasur:
Melisglasuren lages ved å piske eggehvitene stive sammen med sitronsaft. Tilsett melisen litt om gangen og pisk videre i et par minutter til en tykk og blank glasur. Ha glasuren i en sprøytepose og pynt pepperkakene etter ønske. 

Tips

♥ Merk at deigen vil virke klissete første dag, men at den vil bli fastere dagen etter. Deigen blir best om den får stå kaldt til neste dag før utkjevling.

♥ Bruk litt mel til utbakingen slik at pepperkakedeigen ikke kleber seg fast til bordet. Bruk gjerne en kjevlematte av plast.

♥ Oppbevar pepperkakene i tett kakeboks, slik at de holder seg sprø.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

7 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.