Add new comment

Nanaimo Bars

Nanaimo Bars er blant de mest berømte kakene fra Canada!

Kaken er oppkalt etter den kanadiske byen Nanaimo som ligger i British Columbia, Vancouver Island.

 

 

Nanaimo Bars skal ikke stekes og består av tre lag:

   ♥ Bunnen smaker herlig av sjokolade, kjeks, kokos og valnøtter.

   ♥ Det neste laget består av en nydelig vaniljesmørkrem.

   ♥ På toppen dekkes kaken med sjokoladeglasur.

 

 

Kaken lages i liten langpanne og deles i firkanter når den har stivnet.

Kakestykkene har lang holdbarhet, og er også fine å fryse.

 

 

Enjoy! 

 

Ingredienser:

Bunn:
♥ 200 g smør
♥ 100 g sukker
♥ 50 g kakaopulver
♥ 2 egg
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 300 g Digestivekjeks
♥ 100 g kokos
♥ 100 g valnøtter

Vaniljesmørkrem:
♥ 100 g smør
♥ 5 ss kremfløte
♥ 3 ss vaniljekrempulver (se tips)
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 400 g melis

Sjokoladeglasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 300 g kokesjokolade
 

Fremgangsmåte:

Bunnen:

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Rør inn sukker og kakaopulver, og deretter eggene og vaniljeekstrakt så du får en jevn blanding. Sett kjelen tilbake på platen og varm opp forsiktig under stadig omrøring helt til blandingen når kokepunktet. Ta kjelen igjen av platen.

Hakk opp Digestivekjeks til grove smuler. Bland med kokos og hakkede valnøtter. Ha deretter over sjokoladeblandingen. Kna dette jevnt sammen.

Kle en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir. Ha sjokoladeblandingen i formen og press den jevnt utover i formen. Sett formen i kjøleskapet i 1 time.

 

 


Vaniljesmørkrem:

Pisk først smøret luftig. Tilsett deretter kremfløte, vaniljekrempulver, vaniljeekstrakt og melis. Pisk videre en kort stund til så du får en luftig vaniljesmørkrem.

Ta kaken ut av kjøleskapet. Bre vaniljesmørkremen over kakebunnen i et jevnt lag.

 

 

Sett langpannen så i fryseren i et par timer.

 


Sjokoladeglasur:

Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokoladen. La sjokoladen smelte sammen med fløten på svak varme til du får en glatt sjokoladeglasur. Avkjøl til romtemperatur.

Ta kaken ut av fryseren og smør over sjokoladeglasuren.

 

 

Sett kaken i kjøleskapet i en time, slik at glasuren stivner.

 

 

Løft kaken ut av langpannen og del kaken i firkanter.

 

 

Gøy at det er så lett å lage en så berømt kake på sitt eget kjøkken!  Smile  

 

 

 

Tips:

♥ Til vaniljesmørkremen skal det tilsettes vaniljekrempulver. Jeg bruker denne typen "Kakefyll med vaniljesmak (uten koking)". 3 ss pulver tilsvarer omtrent halve pakken. 

 

 

♥ Kakebitene er kjempefine å fryse og de tiner raskt! 

 

 

Jeg vet ikke så mye om Canada og har ikke besøkt landet enda, men Nanaimo Bars har jeg hørt om (- og Rupi Kaur).

 

 

Test ut denne kaken, du også - og få deg en smak fra Canada!

Kaken er kjempegod! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Nanaimo Bars
Ingredienser

♥ 200 g smør
♥ 100 g sukker
♥ 50 g kakaopulver
♥ 2 egg
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 300 g Digestivekjeks
♥ 100 g kokos
♥ 100 g valnøtter

Vaniljesmørkrem:
♥ 100 g smør
♥ 5 ss kremfløte
♥ 3 ss vaniljekrempulver (se tips)
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 400 g melis

Sjokoladeglasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 300 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Bunnen:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Rør inn sukker og kakaopulver, og deretter eggene og vaniljeekstrakt så du får en jevn blanding. Sett kjelen tilbake på platen og varm opp forsiktig under stadig omrøring helt til blandingen når kokepunktet. Ta kjelen igjen av platen.

Hakk opp Digestivekjeks til grove smuler. Bland med kokos og hakkede valnøtter. Ha deretter over sjokoladeblandingen. Kna dette jevnt sammen.

Kle en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir. Ha sjokoladeblandingen i formen og press den jevnt utover i formen. Sett formen i kjøleskapet i 1 time.

Vaniljesmørkrem:
Pisk først smøret luftig. Tilsett deretter kremfløte, vaniljekrempulver, vaniljeekstrakt og melis. Pisk videre en kort stund til så du får en luftig vaniljesmørkrem.

Ta kaken ut av kjøleskapet. Bre vaniljesmørkremen over kakebunnen i et jevnt lag. Sett langpannen så i fryseren i et par timer.

Sjokoladeglasur:
Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokoladen. La sjokoladen smelte sammen med fløten på svak varme til du får en glatt sjokoladeglasur. Avkjøl til romtemperatur.

Ta kaken ut av fryseren og smør over sjokoladeglasuren. Sett kaken i kjøleskapet i en time, slik at glasuren stivner.

Løft kaken ut av langpannen og del kaken i firkanter.

Tips

♥ Til vaniljesmørkremen skal det tilsettes vaniljekrempulver. Jeg bruker Kakefyll med vaniljesmak (uten koking). 3 ss pulver tilsvarer omtrent halve pakken. 

♥ Kakebitene er kjempefine å fryse og de tiner raskt! 

24 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.