
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Tyske skiver er tradisjonelle småkaker laget av mørdeig, som ofte bakes til jul.
Kakene blir ekstra lekre dersom de pensles med egg og drysses med perlesukker!
Oppskriften gir ca. 60 kaker.
Ingredienser:
♥ 175 g smør
♥ 125 g sukker
♥ 1 egg
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 4,5 dl hvetemel
Pynt:
♥ 1 egg til pensling
♥ 1 dl perlesukker
Fremgangsmåte:
Pisk romtemperert smør sammen med sukker til lys og luftig smørkrem. Pisk inn egget. Sikt i de tørre ingrediensene og elt deigen lett sammen til en jevn mørdeig.
Form deigen til ruller på ca 4 cm i diameter. Sett rullene kjølig til de stivner.
Skjær rullene i tynne skiver med en skarp kniv. Legg skivene på stekeplater som er dekket med bakepapir. Pensle over kakene med sammenvispet egg og strø over perlesukker.
Stek kakene midt i ovnen ved 190°C i 10–12 minutter, eller til de er gylne. Avkjøl kakene på rist.
Tips:
♥ Tyske skiver oppbevares i tett kakeboks.
♥ Småkakene er kjempegode hele året og trengs slett ikke begrenses til julen! Kakene kan også pyntes med mandelflak, se oppskrift på Mørdeigsskiver.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 175 g smør
♥ 125 g sukker
♥ 1 egg
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 4,5 dl hvetemel
Pynt:
♥ 1 egg til pensling
♥ 1 dl perlesukker
Pisk romtemperert smør sammen med sukker til lys og luftig smørkrem. Pisk inn egget. Sikt i de tørre ingrediensene og elt deigen lett sammen til en jevn mørdeig.
Form deigen til ruller på ca 4 cm i diameter. Sett rullene kjølig til de stivner.
Skjær rullene i tynne skiver med en skarp kniv. Legg skivene på stekeplater som er dekket med bakepapir. Pensle over kakene med sammenvispet egg og strø over perlesukker.
Stek kakene midt i ovnen ved 190°C i 10–12 minutter, eller til de er gylne. Avkjøl kakene på rist.
♥ Tyske skiver oppbevares i tett kakeboks.
♥ Småkakene er kjempegode hele året og trengs slett ikke begrenses til julen! Kakene kan også pyntes med mandelflak, se oppskrift på Mørdeigsskiver.
10 comments