
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
2 store appelsiner
Sukkerlake:
5 dl vann
375 g sukker
Pynt:
150 g kokesjokolade
Vask appelsinene godt. Skjær av det gule skallet på appelsinene og skjær det opp i ca 1 cm tykke strimler.
Ha appelsinskallet i en kjele med tykk bunn. Kok appelsinskallet tre ganger i vann (ha i vann og kok opp, hell av vannet, kok opp i nytt vann, hell av vannet og kok opp i nytt vann og hell av vannet).
Ha så vannet og sukkeret til sukkerlaken i kjelen og kok opp sammen med appelsinskallet. La dette småkoke i 2-3 timer. Vannet skal da nesten ha kokt inn helt og appelsinskallet skal være mykt, blankt og seigt av laken. Avkjøl og sett kjelen i kjøleskapet til neste dag.
Ta appelsinskallstrimlene fra hverandre og legg utover et kjøkkenhånkle. Appelsinskallet skal være klebrig og seigt å ta på. Ha bakepapir på et brett e.l. som passer i kjøleskapet. Smelt kokesjokoladen i en bolle over vannbad.
Dypp appelsinskallstrimlene en og en i den smeltede sjokoladen med en gaffel. Legg de så på bakepapiret. Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
"Appelsinkonfekten" holder seg god lenge dersom den oppbevares kjølig.
3 comments