
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Vepsebol er HELT FANTASTISK GODE og alltid SUPERPOPULÆRE småkaker! Kakene består av marengs som er tilsatt hakket sjokolade, mandler og eventuelt kokos.
Vepsebol er manges favorittkaker til jul, men kakene passer definitivt like godt resten av året!
Oppskriften gir ca 40 stk.
Ingredienser:
♥ 3 eggehviter
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 200 g sukker
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g mandler
Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett vaniljesukker og sukker litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk videre til du får en tykk og glatt marengs.
Hakk mandler og kokesjokolade grovt (dette kan gjøres raskt i food processor).
Vend så mandlene og kokesjokoladen forsiktig inn i marengsen med en slikkepott (se tips). Hvis du ønsker, kan en del av mandlene byttes ut med kokos (se tips).
Sett små topper ved hjelp av to teskjeer på stekeplater dekket med bakepapir.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 10 minutter.
La kakene avkjøles helt på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade.
Disse marengskakene er sååå gode! 😍
Tips:
♥ Hvis du ønsker, kan 100 g av mandlene byttes ut med 100 g kokos.
♥ Det er viktig at mandler og sjokolade (og evtl. kokos) vendes helt forsiktig inn i marengsen. Bruker du mikseren til dette, vil marengsen kunne klappe sammen og bli tynn i konsistensen, og da vil kakene bli helt flate. Marengsen skal beholde sin tykke konsistens også etter at du har blandet i mandler og sjokolade.
♥ Som du ser på bildet blir Vepsebol hvite på utsiden. Inni er de imidlertid mørkebrune på grunn av den hakkede sjokoladen.
♥ Vepsebol oppbevares i kakeboks med matpapir mellom lagene. Kakene er myke og skjøre og må behandles med forsiktighet! Kakene kan også fryses.
♥ Se også Vepsebol med peanøtter og Vepsebol med lakris.
♥
Herlig å ha en kakeboks fylt med Vepsebol! 😍
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 eggehviter
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 200 g sukker
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g mandler
Pisk eggehvitene stive. Tilsett vaniljesukker og sukker litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk videre til du får en tykk og glatt marengs. Hakk mandler og kokesjokolade grovt (dette kan gjøres raskt i food processor). Vend så mandlene og kokesjokoladen forsiktig inn i marengsen med en slikkepott (se tips). Hvis du ønsker, kan en del av mandlene byttes ut med kokos (se tips).
Sett små topper ved hjelp av to teskjeer på stekeplater dekket med bakepapir.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 10 minutter.
La kakene avkjøles helt på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade.
♥ Hvis du ønsker, kan 100 g av mandlene byttes ut med 100 g kokos.
♥ Det er viktig at mandler og sjokolade (og evtl. kokos) vendes helt forsiktig inn i marengsen. Bruker du mikseren til dette, vil marengsen kunne klappe sammen og bli tynn i konsistensen, og da vil kakene bli helt flate. Marengsen skal beholde sin tykke konsistens også etter at du har blandet i mandler og sjokolade.
♥ Som du ser på bildet blir Vepsebol hvite på utsiden. Inni er de imidlertid mørkebrune på grunn av den hakkede sjokoladen.
♥ Vepsebol oppbevares i kakeboks med matpapir mellom lagene. Kakene er myke og skjøre og må behandles med forsiktighet! Kakene kan også fryses.
♥ Se også Vepsebol med peanøtter og Vepsebol med lakris.
67 comments