Add new comment

Blåbærpai

Her har du en utrolig enkel og utrolig deilig blåbærpai. Kaken kan lages med både friske og frosne blåbær, og kan derfor trylles frem når som helst på året.

Blåbærpaien smaker nydelig sammen med vaniljesaus, krem og/eller vaniljeis.

Blåbærpai
Ingredienser

Paibunn:
3 dl hvetemel
100 g smør
3 ss kaldt vann

Fyll:
400 g blåbær (friske eller frosne)
1 dl sukker
2 ss potetmel

Fremgangsmåte

Smuldre smøret i melet. Tilsett vann og elt deigen sammen til en fast deig.

Alternativt: Dersom du har food processor med hakkekniv er det bare å kjøre sammen mel, kaldt smør oppdelt i biter og vann på full hastighet, til deigen blir jevn og samler seg.

Trykk paideigen ut i en smurt paiform (ca 26 cm i diameter). Prikk deigen med en gaffel.

Fyll blåbærene i formen (frosne bær trenger ikke å tines først). Bland sammen sukker og potetmelet. Dryss blandingen over blåbærene med en spiseskje. Rist litt i formen, slik at bær, sukker og potetmel blander seg.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 200°C i ca 30-40 min (se tips). Avkjøl kaken helt i formen, til fyllet har festnet seg.

Tips

Merk at blåbærfyllet vil være nokså flytende i konsistensen når du tar kaken ut av ovnen. Et tegn på at kaken likevel er ferdigstekt er at deigen i kantene på kaken begynner å bli gylden. Potetmelet gjør at fyllet vil stivne til en god del ettersom kaken avkjøles.

Det er lurt å bruke en paiform som ser fin nok ut til å brukes til servering, eller å bruke en paiform med avtagbar kant. Dette fordi det er nokså vanskelig å få den ferdigstekte kaken ut av formen uten at den går i stykker. Alternativt kan du servere stykker av "Blåbærpaien" direkte på desserttallerkener og dandere med krem, vaniljesaus eller annet tilbehør.

Kakekategori
Allergier og preferanser

19 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.