
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Her har du Grete Roedes oppskrift på kjempegode hveteboller! Bollene lages med lite smør, skummet melk og vann, og blir derfor fattigere på kalorier enn vanlige hveteboller. Oppskriften gir 16 boller (à 185 kcal) eller 24 små boller (à 125 kcal).
75 g smør
2 dl skummet melk
1,5 dl vann
50 g gjær
0,5 dl sukker
1 ts kardemomme
9-10 dl hvetemel
Pensling:
1 egg (se tips)
Smelt smøret i en liten kjele. Bland med skummet melk og vann. Varm opp væsken til den er lunken (37°C). Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Tilsett væsken og rør til gjæren har løst seg opp. Rør inn sukker, kardemomme og til slutt hvetemelet. Elt til deigen er smidig og slipper bakebollen. Hev deigen på et lunt sted i 1 time.
Del deigen opp i jevnstore emner (deler du den opp i 16 emner får bollene størrelse slik du ser på bildet). Trill runde, sprekkfrie boller. Sett dem på bakepapirdekket stekeplate. Etterhev bollene i 40 min.
Pensle bollene med sammenpisket egg (se tips). Stek bollene midt i ovnen ved 250°C i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.
Sløyf egget til pensling dersom du vil ha helt eggfrie boller. Du kan alternativt pensle bollene med litt melk, og eventuelt drysse litt perlesukker på hver bolle.
Bollene kan fylles med 1 ts lettsyltetøy før steking. Dette øker kaloriinnholdet pr bolle med kun 15 kcal.
7 comments