
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Her har du en svensk oppskrift på "Kanonkulor" (eller "Chokladbollar" som de også kalles), som ligner svært på den norske konfekten som tidligere er registrert her på Det søte liv med navnet "Sjokoladekuler".
Første gang jeg spiste "Kanonkulor" var på det koselige konditoriet i Astrid Lindgrens museum i Stockholm. Denne oppskriften her stammer fra det kjente, svenske konditoriet Bergs Konditori på Marstrand. "Chokladbollar" fra Bergs Konditori kjennetegnes av at de lages STORE!
Kjempedigg!
Oppskriften gir 10 stk.
250 g smør
2,5 dl sukker
1 dl kakaopulver
1 dl vaniljesukker (se tips)
0,5 dl sterk kaffe
6 dl havregryn (små, lettkokte)
Pynt:
kokos
Pisk romtemperert smør sammen med sukker. Pisk inn kakao, vaniljesukker og kaffe. Rør deretter inn havregryn. Sett massen eventuelt en stund i kjøleskapet dersom den virker veldig klissete.
Form massen til 10 store kuler (se tips). Vend kulene forsiktig i kokos.
Sett kulene kjølig til de har stivnet. Oppbevares i kjøleskapet.
Det er riktig at det skal være 1 dl vaniljesukker i denne oppskriften. Dette er altså ikke noen skrivefeil! Hvis du er skeptisk, går det også fint å redusere mengden, men jeg anbefaler deg å prøve. Den store mengden vaniljesukker gir utrolig nydelig smak!
Det er selvsagt ikke noe i veien for å lage mindre kuler dersom du ønsker dette.
8 comments