
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Du, mitt hjertebarn, takk for at du fargelegger dagene mine i alle livets nyanser.
(Ragnhild Bakke Waale)
Min lille pike hadde sin 1. skoledag i går, og det var STOR STAS!
En ulempe jeg hadde glemt (fortrengt) er imidlertid at dette betyr....LEKSER!
Uææææ - allerede første dag!
Riktignok bare å skrive bokstaven S på noen linjer og tegne en tegning om sommerferien, men ... lekser er lekser..
1. skoledag markeres her på Det søte liv med en myk og saftig sjokoladekake med masse deilig sjokoladekrem, nonstop og seigmenn.
En kake som garantert alle barn liker!
♥ Ingredienser:
1 stort egg
3 dl sukker
4 dl kefir
100 g smør
3 ss kakao
1 ts natron
6 dl hvetemel
♥ Sjokoladekrem:
100 g smør
2 ss kakao
500 g melis
6 ss kaffe (se tips)
♥ Pynt:
seigmenn
Non Stop
♥ Fremgangsmåte:
Pisk sammen egg, sukker og kefir med en stålvisp. Smelt smør og rør i. Sikt sammen det tørre og bland i til du får en jevn deig.
Hell deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 190°C i 45 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.
Lag sjokoladekremen ved å blande smeltet smør med de øvrige ingrediensene. Pisk sammen til kremen er luftig.
Del kaken i to bunner. Fordel omtrent halvparten av sjokoladekremen mellom kakebunnene og smør resten av sjokoladekremen jevnt over hele kaken. Pynt med seigmenn, Non Stop, eller annen type godteri.
♥ Tips:
Kaffen i glasuren kan byttes ut med koffeinfri kaffe. Det går også an å bruke melk for enda mildere smak på kremen.
Kaken holder seg myk og god i flere dager dersom den pakkes godt inn i plast og oppbevares i kjøleskapet. Den kan også fryses.
♥ ♥ ♥ ♥
1 stort egg
3 dl sukker
4 dl kefir
100 g smør
3 ss kakao
1 ts natron
6 dl hvetemel
Sjokoladekrem:
100 g smør
2 ss kakao
500 g melis
6 ss kaffe (se tips)
Pynt:
seigmenn
Non Stop
Pisk sammen egg, sukker og kefir med en stålvisp. Smelt smør og rør i. Sikt sammen det tørre og bland i til du får en jevn deig.
Hell deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 190°C i 45 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.
Lag sjokoladekremen ved å blande smeltet smør med de øvrige ingrediensene. Pisk sammen til kremen er luftig.
Del kaken i to bunner. Fordel omtrent halvparten av sjokoladekremen mellom kakebunnene og smør resten av sjokoladekremen jevnt over hele kaken. Pynt med seigmenn, Non Stop, eller annen type godteri.
Kaffen i glasuren kan byttes ut med koffeinfri kaffe. Det går også an å bruke melk for enda mildere smak på kremen.
Kaken holder seg myk og god i flere dager dersom den pakkes godt inn i plast og oppbevares i kjøleskapet. Den kan også fryses.
36 comments