Add new comment

Sitronkake med rømme

Sitronkake med rømme
Ingredienser

2 store egg
3 dl sukker
3 dl lettrømme
revet sitronskall
1 dl presset sitronsaft
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Glasur:
3 dl melis
1-2 ss sitronsaft

Pynt:
gelétopper

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle med stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis!). Visp inn rømmen, revet sitronskall og presset sitronsaft. Visp deretter inn bakepulver og hvetemelet.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 40-45 min (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten).

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Rør sammen melis og sitronsaft til du får en glatt glasur. Bre glasuren over kaken og pynt med gelétopper.

Tips

1 dl presset sitronsaft tilsvarer 2 små eller 1 stor og saftig sitron.

Se også oppskrift på "Eksotisk rømmekake" og "Appelsinkake med rømme", som er samme type kake, men som er laget med tropisk juice/appelsinsaft i stedet for sitronsaft.

Gå inn på www.detsoteliv.blogg.no hvis du vil se stort bilde av denne kaken.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

7 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.