
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Her har du en skikkelig klassisk sjokoladekake; myk og saftig og fylt med en kjempegod sjokoladekrem!
Kaken inneholder surmelk (kalt "saup" i gamle dager), som gir veldig fin konsistens på kaken. Mange forbinder de gammeldagse sjokoladekakene med en anelse kanelsmak, men kanelen kan selvsagt sløyfes hvis du ønsker.
1 stort egg
3 dl sukker
4 dl kefir
100 g smør
3 ss kakao
1 ss kanel
1 ts natron
6 dl hvetemel
Sjokoladekrem:
100 g smør
2 ss kakao
500 g melis
4-6 ss kaffe
Pisk sammen egg, sukker og kefir med en stålvisp. Smelt smør og rør i. Sikt sammen det tørre og bland i til du får en jevn deig.
Hell deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 190°C i ca. 35 minutter. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.
Lag sjokoladekremen ved å blande smeltet smør med de øvrige ingrediensene, men hold igjen på kaffemengden i starten. Tilpass mengden kaffe så du får passe tykk smørekonsistens på kremen. Pisk sammen til kremen er luftig.
Del kaken i to bunner. Fordel omtrent halvparten av sjokoladekremen mellom kakebunnene og smør resten av sjokoladekremen jevnt over hele kaken. Pynt kaken for eksempel ved å lage bølgemønster i sjokoladekremen på toppen av kaken, slik som på bildet.
Kaken holder seg myk og god i flere dager dersom den pakkes godt inn i plast og oppbevares i kjøleskapet. Den kan også fryses.
Se også oppskrift på "Barnas sjokoladekake", som er laget av samme kakeoppskrift, men uten kanel.
4 comments