
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Himmelsk marengskake er en av de absolutt aller beste kakene jeg noensinne har smakt - og det sier ikke så rent lite...! Da mannen min testet kaken kom han til samme konklusjon, og vi snakker her om en usedvanlig kritisk og ikke minst erfaren kakesmakstester...
Himmelsk marengskake består av en myk kakebunn som dekkes med en helt utrolig god sjokoladekrem. Oppå der har man et tykt lag luftig pisket krem. Den øverste kakebunnen består av en marengsbunn som er laget med brunt sukker. Peanøtter og hakket sjokolade til pynt passer perfekt til resten!
Kort og godt: "Himmelsk marengskake" smaker HIMMELSK!
Ingredienser:
Kakebunn:
♥ 3 eggeplommer
♥ 1 egg
♥ 80 g sukker
♥ 2 ss hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
Marengsbunn:
♥ 3 eggehviter
♥ 180 g brunt sukker
Pynt på marengsbunnen:
♥ 50 g peanøtter
♥ 50 g kokesjokolade
Sjokoladekrem:
♥ 75 g smør
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 100 g melis
♥ 2 eggeplommer
Fyll:
♥ 3 dl kremfløte
Fremgangsmåte:
Kakebunnen:
Pisk eggeplommer og egget luftig sammen med sukkeret. Vend i hvetemel og bakepulver.
Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter). Det blir et tynt lag deig.
Stek kakebunnen på rist midt i ovnen ved 150°C i 15 - 20 minutter (det er mulig at kaken trenger enda noe lenger steketid, så sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt).
Avkjøl kakebunnen helt i formen (la den helst stå i kjøleskapet over natten, se tips).
Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.
Marengsbunnen:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett brunt sukker og pisk videre til du får en tykk marengsmasse.
Ha marengsen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek marengsbunnen på rist midt i ovnen ved 150°C i 60 minutter.
Ta kaken ut av ovnen og dryss hakket kokesjokolade og peanøtter over den varme marengsbunnen. La bunnen avkjøles helt i formen.
Løsne den fra formen med en skarp kniv. Løft bunnen forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.
Sjokoladekrem:
Smelt smøret i en liten kjele sammen med kokesjokoladen. Rør blandingen jevn og ta kjelen av platen. Rør i melis til den har løst seg opp helt. Pisk deretter inn eggeplommene med en stålvisp.
Montering:
Legg kakebunnen på et fat.
Smør over sjokoladekremen i et jevnt lag.
Dekk med pisket krem.
Legg marengsbunnen på toppen.
Så lekker kake!
Den mest populære kaken på kakebordet! 😉
Tips:
♥ Merk at kakebunnen skal bli tynn. For å unngå at den går i stykker, er det lurt å la den stekte kaken avkjøles i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen. Pakk den inn i plast så den ikke blir tørr. Etter en natt i kjøleskapet blir bunnen fastere og det blir lettere å løsne den fra formen, dra av bakepapiret og flytte den over på et kakefat.
♥ Marengsbunnen kan også lages dagen i forveien. Den kan stå i romtemperatur over natten.
♥ La kaken helst stå og trekke i kjøleskapet i noen timer før servering.
Anbefaler deg varmt å teste ut denne deilige kaken her!
God fornøyelse! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Kakebunn:
♥ 3 eggeplommer
♥ 1 egg
♥ 80 g sukker
♥ 2 ss hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
Marengsbunn:
♥ 3 eggehviter
♥ 180 g brunt sukker
Pynt på marengsbunnen:
♥ 50 g peanøtter
♥ 50 g kokesjokolade
Sjokoladekrem:
♥ 75 g smør
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 100 g melis
♥ 2 eggeplommer
Fyll:
♥ 3 dl kremfløte
Kakebunnen:
Pisk eggeplommer og egget luftig sammen med sukkeret. Vend i hvetemel og bakepulver. Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter). Det blir et tynt lag deig.
Stek kakebunnen på rist midt i ovnen ved 150°C i 15 - 20 minutter (det er mulig at kaken trenger enda noe lenger steketid, så sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt).
Avkjøl kakebunnen helt i formen (la den helst stå i kjøleskapet over natten, se tips).Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.
Marengsbunnen:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett brunt sukker og pisk videre til du får en tykk marengsmasse. Ha marengsen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek marengsbunnen på rist midt i ovnen ved 150°C i 60 minutter.
Ta kaken ut av ovnen og dryss hakket kokesjokolade og peanøtter over den varme marengsbunnen. La bunnen avkjøles helt i formen. Løsne den fra formen med en skarp kniv. Løft bunnen forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.
Sjokoladekrem:
Smelt smøret i en liten kjele sammen med kokesjokoladen. Rør blandingen jevn og ta kjelen av platen. Rør i melis til den har løst seg opp helt. Pisk deretter inn eggeplommene med en stålvisp.
Montering:
Legg kakebunnen på et fat. Smør over sjokoladekremen i et jevnt lag. Dekk med pisket krem. Legg marengsbunnen på toppen.
♥ Merk at kakebunnen skal bli tynn. For å unngå at den går i stykker, er det lurt å la den stekte kaken avkjøles i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen. Pakk den inn i plast så den ikke blir tørr. Etter en natt i kjøleskapet blir bunnen fastere og det blir lettere å løsne den fra formen, dra av bakepapiret og flytte den over på et kakefat.
♥ Marengsbunnen kan også lages dagen i forveien. Den kan stå i romtemperatur over natten.
♥ La kaken helst stå og trekke i kjøleskapet i noen timer før servering.
171 comments