Add new comment

Pecan Pie (Amerikansk pekannøttpai)

"Pecan Pie" er definitivt av de aller mest kjente amerikanske kakene og er blant mine yndlingskaker.

Paien består av en mørdeigsbunn som fylles med et klissete og søtt pekannøttfyll.

 

 

Kaken smaker aldeles nydelig sammen med iskrem eller kald pisket krem.

 

 

Ingredienser:

Paibunn:
♥ 185 g hvetemel
♥ 125 g smør
♥ 1 ss melis
♥ 2 - 3 ss kaldt vann

Fyll:
♥ 3 egg
♥ 30 g smør
♥ 2 ss hvetemel
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 125 g sukker
♥ 3 dl lys sirup
♥ 200 g pekannøtter

Pynt:
♥ 100 g pekannøtter

 

Fremgangsmåte: 

Ha alle ingrediensene til paideigen i en food processor og kjør på full hastighet til deigen samler seg. Alternativt, dersom du ikke har food processor; smuldre smøret i mel og melis med fingrene og samle sammen deigen med kaldt vann.

Trykk deigen utover i bunn og kanter på en smurt paiform med avtagbare kanter (26 cm i diameter).

Plukk ut pene pekannøtter til pynt. Hakk resten fint.

Pisk eggene til nøttefyllet lett sammen i en bolle. Smelt smøret og sirup i en liten kjele. Avkjøl. Pisk smør, sirup, mel, vaniljesukker og sukker sammen med eggene. Rør inn de fint hakkede pekannøttene.

Fordel fyllet i paiskallet og legg de pene pekannøttene oppå fyllet i et pent mønster.

Stek paien midt i ovnen ved 220°C i 10 minutter. Skru ned varmen til 165°C og stek videre i 40 minutter til.

Avkjøl paien før servering.

 

 

Uslåelig god kake!  😍

 

 

Tips:

♥ Det er lurt å la kaken avkjøles før servering slik at fyllet blir fast nok til at du kan skjære pene kakestykker. 

♥ Se også oppskrift på Chocolate Pecan Pie.

 

 

 

Mmm... denne kaken kan virkelig anbefales! 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Pecan Pie (Amerikansk pekannøttpai)
Ingredienser

Paibunn:
♥ 185 g hvetemel
♥ 125 g smør
♥ 1 ss melis
♥ 2 - 3 ss kaldt vann

Fyll:
♥ 3 egg
♥ 30 g smør
♥ 2 ss hvetemel
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 125 g sukker
♥ 3 dl lys sirup
♥ 200 g pekannøtter

Pynt:
♥ 100 g pekannøtter

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene til paideigen i en food processor og kjør på full hastighet til deigen samler seg. Alternativt, dersom du ikke har food processor; smuldre smøret i mel og melis med fingrene og samle sammen deigen med kaldt vann.

Trykk deigen utover i bunn og kanter på en smurt paiform med avtagbare kanter (26 cm i diameter).

Plukk ut pene pekannøtter til pynt. Hakk resten fint. Pisk eggene til nøttefyllet lett sammen i en bolle. Smelt smøret og sirup i en liten kjele. Avkjøl. Pisk smør, sirup, mel, vaniljesukker og sukker sammen med eggene. Rør inn de fint hakkede pekannøttene. Fordel fyllet i paiskallet og legg de pene pekannøttene oppå fyllet i et pent mønster.

Stek paien midt i ovnen ved 220°C i 10 min. Skru ned varmen til 165°C og stek videre i 40 min til. Avkjøl paien før servering.

Tips

Det er lurt å la kaken avkjøles før servering slik at fyllet blir fast nok til at du kan skjære pene kakestykker. 

Se også oppskrift på Chocolate Pecan Pie.

14 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.