
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Alle liker å få servert et stykke supersaftig kake med skikkelig god sjokoladesmak og deilig glasur!
Det er jo kanskje litt flåsete å si at dette faktisk er verdens beste, men det er i hvert fall en av de aller beste sjokoladekakeoppskriftene jeg vet om!
Sjokoladekaken lages med både kakaopulver og hakket kokesjokolade som gir fantastisk sjokoladesmak.
Kaken inneholder egg, smør og kefir, som gjør den enormt saftig og yum!
Glasuren lages med kakaopulver, melk og kaffe og blir skikkelig digg!
En langpannekake er godt egnet til ferien fordi den er så lett og rask å lage.
Denne sjokoladekaken lages i stor langpanne og rekker til mange late sommerdager. Det som blir til overs, kan gjerne puttes i fryseren.
Dette er en oppskrift du bør teste ut!
Ingredienser:
♥ 350 g smør
♥ 2 dl kakaopulver
♥ 4 egg
♥ 500 g sukker
♥ 500 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts natron
♥ 7 dl kefir
♥ 200 g kokesjokolade
Glasur:
♥ 250 g smør
♥ 50 g kakaopulver
♥ 500 g melis
♥ 1 dl helmelk
♥ 2 ss varm kaffe
Pynt:
♥ 1 dl kakestrøssel
Fremgangsmåte:
Smelt smøret. Ta kjelen av platen og rør kakaopulveret i det varme smøret slik at det løser seg opp.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør inn sjokoladesmøret. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Bland dette inn vekselsvis med kefir og rør til du får en jevn deig. Vend inn grovt hakket kokesjokolade.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen.
Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Til glasuren piskes mykt smør sammen med kakapulver, melis og melk. Tilpass konsistensen på kremen med varm kaffe.
Bre glasuren over kaken.
Nydelig, smooth sjokoladekrem!
Pynt med kakestrøssel.
Jeg brukte her dette supernydelige kakestrøssel!
Alle varianter av kakestrøssel kan brukes, og det går også fint å bytte ut strøsselet med kokosdryss eller hakkede nøtter hvis du foretrekker det.
Renskjær kantene og del kaken i firkanter.
Skyll kniven ofte i varmt vann for at kakestykkene skal bli pene.
Nam- verdens deiligste sjokoladekake i langpanne!
Tips:
♥ Kefir kan selvsagt byttes ut med kulturmelk.
♥ Hvis du vil fryse kakebitene, lønner det seg å først fryse dem enkeltvis på en fjøl. Når kakestykkene er frosne, går det lettere å legge dem i en frysepose uten at kremen blir klissete. Når du vil tine kakene, legger du dem frosne på kakefatet, så unngår du glasursøl.
Dette er en sånn kake som er litt klissete slik at du tar deg i å slikke på fingrene.
Er du ute etter en skikkelig digg og saftig sjokoladekake i langpanne, er dette oppskriften for deg!
Enjoy!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 350 g smør
♥ 2 dl kakaopulver
♥ 4 egg
♥ 500 g sukker
♥ 500 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts natron
♥ 7 dl kefir
♥ 200 g kokesjokolade
Glasur:
♥ 250 g smør
♥ 50 g kakaopulver
♥ 500 g melis
♥ 1 dl helmelk
♥ 2 ss varm kaffe
Pynt:
♥ 1 dl kakestrøssel
Smelt smøret. Ta kjelen av platen og rør kakaopulveret i det varme smøret slik at det løser seg opp.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør inn sjokoladesmøret. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Bland dette inn vekselsvis med kefir og rør til du får en jevn deig. Vend inn grovt hakket kokesjokolade.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Til glasuren piskes mykt smør sammen med kakapulver, melis og melk. Tilpass konsistensen på kremen med varm kaffe. Bre glasuren over kaken og pynt med kakestrøssel. Del kaken i firkanter.
♥ Kefir kan selvsagt byttes ut med kulturmelk.
♥ Hvis du vil fryse kakebitene, lønner det seg å først fryse dem enkeltvis på en fjøl. Når kakestykkene er frosne, går det lettere å legge dem i en frysepose uten at kremen blir klissete. Når du vil tine kakene, legger du dem frosne på kakefatet, så unngår du glasursøl.
65 comments