Also available in: Norsk

Add new comment

Cookies med sjokolade og aprikos

Disse superdeilige cookiesene inneholder både havregryn, hakket kokesjokolade og tørkede aprikoser, og er både mettende og dødsgode!

 

 

Oppskriften gir 30 stk.

 

Ingredienser: 

♥ 200 g smør
♥ 1 dl brunt sukker
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel
♥ 3 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 100 g tørkede aprikoser
♥ 100 g kokesjokolade

 

Fremgangsmåte: 

Pisk mykt smør sammen med hvitt og brunt sukker (se tips). Sikt sammen mel og bakepulver og bland i. Ha deretter i havregryn, hakkede aprikoser og hakket kokesjokolade. (Sett deigen eventuelt i kjøleskapet en liten stund dersom du synes den virker veldig myk i konsistensen.)

Form deigen til 30 runde kaker. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand og trykk dem litt flate med hendene (eller bruk undersiden av et glass som dyppes i sukker).

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15 - 20 minutter, eller til de er lett gylne.

 

 

Avkjøles på platen i 10 min før de flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

 

 

Nam! 

 

 

Tørkede aprikoser gir en spennende og litt annerledes smak på disse cookiesene. 

 

 

 

Tips: 

♥ Bruk lysebrunt sukker (demerarasukker) til disse cookiesene, og ikke mørkebrunt farinsukker.

♥ Kakene oppbevares best i kakeboks.

 

Kos deg! 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Cookies med sjokolade og aprikos
Ingredients

♥ 200 g smør
♥ 1 dl brunt sukker
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel
♥ 3 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 100 g tørkede aprikoser
♥ 100 g kokesjokolade

Instructions

Pisk mykt smør sammen med hvitt og brunt sukker (se tips). Sikt sammen mel og bakepulver og bland i. Ha deretter i havregryn, hakkede aprikoser og hakket kokesjokolade. (Sett deigen eventuelt i kjøleskapet en liten stund dersom du synes den virker veldig myk i konsistensen.)

Form deigen til 30 runde kaker. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand og trykk dem litt flate med hendene (eller bruk undersiden av et glass som dyppes i sukker).

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15 - 20 minutter, eller til de er lett gylne. Avkjøles på platen i 10 min før de flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

Tips

♥ Bruk lysebrunt sukker (demerarasukker) til disse cookiesene, og ikke mørkebrunt farinsukker.

♥ Kakene oppbevares best i kakeboks.

1 comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.