Add new comment

Surmelkssnipper (Tjukksnipp)

Surmelkssnipper er gammeldagse, norske kaker som er lette å lage. Kakene blir tykke, myke og gode.

Surmelkssnipper kalles også for Tjukksnipp (Tykksnipper) eller Bestemorsnipper.

Stor porsjon!

Surmelkssnipper (Tjukksnipp)
Ingredienser

200 g smør
5 dl surmelk
400 g sukker
2 ss hornsalt
1 ss vaniljesukker
0,5 ts kardemomme
ca 700 g hvetemel

Pynt:
sukker
kanel

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Bland sammen surmelk og sukker. Rør i smøret, hornsalt, vaniljesukker og til slutt hvetemelet. Deigen skal bli jevn og fast og god å kjevle, så tilpass melmengden.

Kjevle ut deigen med en gang til en leiv som er ca 0,5 - 1 cm tykk. Skjær leiven i snipper som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Strø over sukker og kanel.

Stek snippene midt i ovnen ved 225°C i ca 10 min. De skal være lys gyldne. Avkjøles på rist til de er kalde.

Tips

På grunn av hornsaltet i deigen, kommer "Surmelkssnippene" til å svulme opp under stekingen. Beregn derfor litt god plass mellom kakene når du legger dem på stekeplaten.

"Surmelkssnipper" oppbevares innpakket i plast, slik at de holder seg myke. De egner seg godt til frysing.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

7 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.