
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
"Brente mandler" er noe av det beste jeg vet!
Jeg har alltid trodd at dette knallgode snopet er vanskelig å lage selv, men det viste seg å være feil. Denne oppskriften er helt perfekt!
250 g mandler
150 g sukker
1 dl vann
20 g smør
Det er ikke absolutt nødvendig, men start gjerne med å riste mandlene i ovnen for å få frem ekstra god smak på mandlene. Ha da mandlene på en stekeplate og sett dem i ovnen ved 180°C i ca. 10 minutter.
Ha mandler, sukker og vann i en vid kjele eller stekepanne (gjerne med teflonbelegg). Varm opp og la småkoke mens du stadig rører forsiktig med en tresleiv. Etterhvert vil du se at vannet fordamper og da blir mandlene tørre og grå, og sukkeret kornete og hardt og fester seg til mandlene (denne prosessen tar ca. 10-15 minutter).
Senk varmen til medium og fortsett å varme mandlene mens du rører forsiktig med tresleiven. Sukkeret vil da smelte og bli brunt og flytende.
Når sukkeret har smeltet, tas stekepannen av platen. Tilsett smør i små klatter og rør godt rundt.
Ha de karamelliserte mandlene over på en bakepapirdekket stekeplate (pass på så du ikke brenner deg). Bruk to gafler og skill mandlene litt fra hverandre. Avkjøl.
Brekk mandlene fra hverandre når karamellen har stivnet.
Pass på varmen etter at sukkeret har krystallisert seg og begynner å smelte, for det skal ikke mye til før det smeltede sukkeret smaker brent.
Husk at smeltet sukker er ekstremt varmt, så pass på så du ikke brenner deg.
Du kan gjerne smaksette mandlene med litt kanel eller havsalt under karamelliseringsprosessen.
Brente mandler oppbevares i tett boks eller på glass. For å unngå at mandlene klistrer seg sammen, bør de være helt tørre før du har dem i boksen/glasset. La mandlene gjerne lufttørke i et par dager for å være sikker. Oppbevares deretter tørt og ikke for varmt.
13 comments