Add new comment

Kakemenn

Kakemenn er elskede julekaker hos mange, og kanskje særlig hos barna.

Dette er en kjempegod oppskrift som gir tykke og myke Kakemenn. På bildet ser du tradisjonelle kakemenn, men deigen kan stikkes ut i alle slags fasonger. Kakemenn pyntes oftest med konditorfarge, men melisglasur kan også benyttes.


Oppskriften gir ca. 40 kaker.

 

Ingredienser: 

♥ 100 g smør
♥ 2,5 dl melk
♥ 3,5 dl sukker
♥ 1 ts hornsalt
♥ 12 dl hvetemel

Pynt:
♥ rød konditorfarge

 

Fremgangsmåte: 

Smelt smøret og bland med melken. Bland inn sukker og hornsalt. Tilsett halvparten av hvetemelet og rør dette godt sammen. Tilsett resten av melet og elt deigen raskt med hendene. Dekk deigen med plast og sett den i kjøleskapet i 2 timer.

Kjevle ut deigen ca. 0,5 cm tykk. Stikk ut ønskede former. Legg figurene på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i 8-10 minutter. Kakene skal være hvite og porøse når de er ferdige.

Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

 

 

 

Jeg liker Kakemenn godt når de beholdes helt naturell. 

 

 

 

Men hvis du vil, kan du pynte kakene med melisglasur eller med konditorfarge direkte på kakene.

 

 

Tips:

♥ Det er viktig å kna inn alt hvetemelet, ellers vil kakene kunne flyte ut for mye under stekingen og miste fasongen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin eller håndmikser med eltekrok for å få deigen smidig.

♥ Bruk eventuelt litt ekstra mel til utbakingen, eller bruk en kjevlematte av plast.

♥ Spiselig fargepenn fås kjøpt i butikker som selger kakepynteutstyr. 

 

 

♥ Kakemenn oppbevares innpakket i plast, slik at de holder seg myke. Kakene kan også fryses.

- -

HEI HÅ, NÅ ER DET JUL IGJEN
(Per Asplin)

Julen, julen, julen den er her
med julenek og grønne juletrær
Sneen faller hvit og lett og blinker lunt og lett, kokkett
Bjeller klinger over bygd og by
nå er julefesten her på ny
Sang og spill i moroland, der hører vi vel hjemme

Hei hå, nå er det jul igjen
vi lager julegøy og går på ball igjen
Hei hå, bli med å syng min venn
for her er Per og Pål og julemenn
og nisser, troll og spillemenn
Hei tomtegubber, ta i ring
vi koker julegrøt og danser rundt omkring
Hei hå, det er vel ingenting
som kan la vær' å være glad når det er jul!

Jeg gikk meg over sjø og land, der møtte jeg en gammel mann
Han sa, han så, han spurte så: Hvor hører du vel hjemme?
Jo, jeg hører hjemme i klappeland, i klappeland, i klappeland
Og alle de som klappe kan, de hører hjemme i klappeland

Hei hå, vi er i klappeland
og de som klappe kan, er hjemme i klappeland
Kom så går vi rundt om en enebær busk tidlig en lørdags morgen

Hei hå, nå er det jul igjen, nå kommer nissen frem i fra sitt skjul igjen
Hei hå, bli med å syng min venn, for her er Per og Pål og julemenn
og nisser, troll og spillemenn
Og HEI! nå er det jul igjen! - nå er det jul, igjen!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Kakemenn
Ingredienser

♥ 100 g smør
♥ 2,5 dl melk
♥ 3,5 dl sukker
♥ 1 ts hornsalt
♥ 12 dl hvetemel

Pynt:
♥ rød konditorfarge

Fremgangsmåte

Smelt smøret og bland med melken. Bland inn sukker og hornsalt. Tilsett halvparten av hvetemelet og rør dette godt sammen. Tilsett resten av melet og elt deigen raskt med hendene. Dekk deigen med plast og sett den i kjøleskapet i 2 timer.

Kjevle ut deigen ca. 0,5 cm tykk. Stikk ut ønskede former. Legg figurene på bakepapirdekkede stekeplater. Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i 8-10 minutter. Kakene skal være hvite og porøse når de er ferdige. Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

Pynt kakene med melisglasur eller med konditorfarge direkte på kakene.

Tips

♥ Det er viktig å kna inn alt hvetemelet, ellers vil kakene kunne flyte ut for mye under stekingen og miste fasongen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin eller håndmikser med eltekrok for å få deigen smidig.

♥ Bruk eventuelt litt ekstra mel til utbakingen, eller bruk en kjevlematte av plast.

♥ Spiselig fargepenn fås kjøpt i butikker som selger kakepynteutstyr. 

♥ Kakemenn oppbevares innpakket i plast, slik at de holder seg myke. Kakene kan også fryses.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

58 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.