Also available in: Norsk

Add new comment

Krumkaker

Krumkaker hører julen til!

For å lage disse tradisjonsrike, vakre kakene trenger du et krumkakejern og en krumkakepinne, men kakene kan også formes over en kopp, slik at du får Krumkakeskåler som du kan fylle med multekrem eller is.

Denne oppskriften inneholder både hvetemel og potetmel, som gir Krumkaker med veldig lett og sprø konsistens. Dessuten skal det tilsettes en liten skvett konjakk – og det kan jo heller ikke skade... :)  

Se også Fløtekrumkaker som er uten egg. 

 

Ingredienser: 

♥ 2 egg
♥ 125 g sukker
♥ 125 g smør
♥ 125 g hvetemel
♥ 125 g potetmel
♥ 0,25 dl konjakk
♥ ca. 1 dl vann

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og avkjøl noe. Bland smøret i eggedosisen. Sikt i hvetemel og potetmel. Rør inn konjakk og deretter vann. La røren stå og svelle i kjøleskapet i 30 minutter.

Stek tynne, gylne Krumkaker i krumkakejern. Kakene trenger bare et par sekunders steketid. Hvis røren tykner underveis, tilsett litt mer vann.

Rull kakene straks til kremmerhus med krumkakepinnen.

Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

 

 

Krumkaker er fortsatt blant de mest populære, norske julekakene! 

 

 

Så fine å se på og gode på smak! 

 

 

Tips: 

♥ Dersom du synes at Krumkakene dine ikke blir tynne nok, kan du tilsette litt ekstra vann i deigen, slik at den blir mer tyntflytende.

♥ Oppbevar kakene i høy, tett kakeboks, slik at de holder seg sprø.

 

 

Ingen jul uten Krumkaker!  😍

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Krumkaker
Ingredients

♥ 2 egg
♥ 125 g sukker
♥ 125 g smør
♥ 125 g hvetemel
♥ 125 g potetmel
♥ 0,25 dl konjakk
♥ ca. 1 dl vann

Instructions

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og avkjøl noe. Bland smøret i eggedosisen. Sikt i hvetemel og potetmel. Rør inn konjakk og deretter vann. La røren stå og svelle i kjøleskapet i 30 minutter.

Stek tynne, gylne Krumkaker i krumkakejern. Kakene trenger bare et par sekunders steketid. Hvis røren tykner underveis, tilsett litt mer vann.

Rull kakene straks til kremmerhus med krumkakepinnen.

Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

Tips

♥ Dersom du synes at Krumkakene dine ikke blir tynne nok, kan du tilsette litt ekstra vann i deigen, slik at den blir mer tyntflytende.

♥ Oppbevar kakene i høy, tett kakeboks, slik at de holder seg sprø.

Cake category
Season
Allergies and preferences

25 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.