
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Krumkaker hører julen til!
For å lage disse tradisjonsrike, vakre kakene trenger du et krumkakejern og en krumkakepinne, men kakene kan også formes over en kopp, slik at du får Krumkakeskåler som du kan fylle med multekrem eller is.
Denne oppskriften inneholder både hvetemel og potetmel, som gir Krumkaker med veldig lett og sprø konsistens. Dessuten skal det tilsettes en liten skvett konjakk – og det kan jo heller ikke skade...
Se også Fløtekrumkaker som er uten egg.
Ingredienser:
♥ 2 egg
♥ 125 g sukker
♥ 125 g smør
♥ 125 g hvetemel
♥ 125 g potetmel
♥ 0,25 dl konjakk
♥ ca. 1 dl vann
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og avkjøl noe. Bland smøret i eggedosisen. Sikt i hvetemel og potetmel. Rør inn konjakk og deretter vann. La røren stå og svelle i kjøleskapet i 30 minutter.
Stek tynne, gylne Krumkaker i krumkakejern. Kakene trenger bare et par sekunders steketid. Hvis røren tykner underveis, tilsett litt mer vann.
Rull kakene straks til kremmerhus med krumkakepinnen.
Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.
Krumkaker er fortsatt blant de mest populære, norske julekakene!
Så fine å se på og gode på smak!
Tips:
♥ Dersom du synes at Krumkakene dine ikke blir tynne nok, kan du tilsette litt ekstra vann i deigen, slik at den blir mer tyntflytende.
♥ Oppbevar kakene i høy, tett kakeboks, slik at de holder seg sprø.
Ingen jul uten Krumkaker! 😍
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2 egg
♥ 125 g sukker
♥ 125 g smør
♥ 125 g hvetemel
♥ 125 g potetmel
♥ 0,25 dl konjakk
♥ ca. 1 dl vann
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og avkjøl noe. Bland smøret i eggedosisen. Sikt i hvetemel og potetmel. Rør inn konjakk og deretter vann. La røren stå og svelle i kjøleskapet i 30 minutter.
Stek tynne, gylne Krumkaker i krumkakejern. Kakene trenger bare et par sekunders steketid. Hvis røren tykner underveis, tilsett litt mer vann.
Rull kakene straks til kremmerhus med krumkakepinnen.
Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.
♥ Dersom du synes at Krumkakene dine ikke blir tynne nok, kan du tilsette litt ekstra vann i deigen, slik at den blir mer tyntflytende.
♥ Oppbevar kakene i høy, tett kakeboks, slik at de holder seg sprø.
25 comments