Add new comment

Sandnøtter

Denne oppskriften på Sandnøtter gir alltid vellykkede kaker.

Den spesielle, porøse konsistensen kommer av at det er mye potetmel i deigen i tillegg til hvetemel.

Stor porsjon! 😃

Oppskriften gir ca. 90 småkaker. 

 

Ingredienser: 

♥ 250 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 1 egg
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 500 g potetmel
♥ 125 g hvetemel

 

Fremgangsmåte: 

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Ha i egget og pisk litt til. Sikt sammen det tørre og ha i. Kna sammen deigen.

Trill små kuler som settes på stekeplate dekket med bakepapir (jeg bruker ca. 9 gram deig per kule). Ikke sett mer enn ca 25 stk på hver plate fordi kakene eser litt ut under steking. Trykk kakene lett ned med en gaffel så de får rillemønster på toppen.

 

 

Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter. Kakene skal være lyse.

 

 

Avkjøl på rist. 

 

 

Klassiske, norske Sandnøtter

 

 

Finn en fin kakeboks eller søt krukke til å ha dem i. 😊

 

 

Tips: 

♥ Sandnøtter oppbevares i tett kakeboks.

♥ Se også oppskrift på Vaniljedrømmer, som er tilsvarende kaker, men med mye mer vaniljesukker i deigen. 

♥ Se også Sandnøtter med mandler og Frk. Lindboes topper.

 

 

Kos deg med Sandnøtter til jul! 😊

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Sandnøtter
Ingredienser

♥ 250 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 1 egg
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 500 g potetmel
♥ 125 g hvetemel

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Ha i egget og pisk litt til. Sikt sammen det tørre og ha i. Kna sammen deigen.

Trill små kuler som settes på stekeplate dekket med bakepapir (jeg bruker ca. 9 gram deig per kule). Ikke sett mer enn ca 25 stk på hver plate fordi kakene eser litt ut under steking. Trykk kakene lett ned med en gaffel så de får rillemønster på toppen.

Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter. Kakene skal være lyse.

Avkjøl på rist. 

Tips

♥ Sandnøtter oppbevares i tett kakeboks.

♥ Se også oppskrift på Vaniljedrømmer, som er tilsvarende kaker, men med mye mer vaniljesukker i deigen. 

♥ Se også Sandnøtter med mandler og Frk. Lindboes topper.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

6 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.