Add new comment

Banankake med mye godt

Denne banankaken er det mye godt i: hakkede valnøtter, rosiner og sjokolade! 😍

Oppskriften er hentet fra et ukeblad fra spalten "lesernes beste oppskrifter" - og jeg skjønner veldig godt hvorfor dette er en favoritt!

 

 

Ingredienser: 

♥ 3 egg
♥ 170 g sukker
♥ 1 moden banan
♥ 1 dl matolje (se tips)
♥ 125 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 50 g valnøtter
♥ 50 g rosiner
♥ 50 g kokesjokolade

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte: 

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Mos bananen (bruk gjerne stavmikser) og rør inn i eggedosisen sammen med oljen (se tips).

Hakk valnøttene og kokesjokoladen. Ha valnøttene og sjokoladen i en bolle sammen med rosinene. Bland dette med 1 ss av hvetemelet (dette forhindrer at alt synker til bunnen i kaken under stekingen). Sikt sammen resten av hvetemelet og bakepulver. Vend dette i deigen og rør til den er klumpfri. Ha til slutt i nøttene, rosinene og sjokoladen.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen).

Avkjøl kaken i formen. Løsne den fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.

 

 

Sett kaken på et passende fat og sikt over litt melis før servering.

 

 

 

Smakfull banankake! 

 

 

Tips: 

♥ Pass på at du bruker en matolje som er nøytral i smaken, slik som for eksempel solsikkeolje eller rapsolje.

♥ Banankaken egner seg godt til frysing.

 

 

Kjempegod hverdagskake som du kan kose deg med! 😊

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Banankake med mye godt
Ingredienser

♥ 3 egg
♥ 170 g sukker
♥ 1 moden banan
♥ 1 dl matolje (se tips)
♥ 125 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 50 g valnøtter
♥ 50 g rosiner
♥ 50 g kokesjokolade

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Mos bananen (bruk gjerne stavmikser) og rør inn i eggedosisen sammen med oljen (se tips).

Hakk valnøttene og kokesjokoladen. Ha valnøttene og sjokoladen i en bolle sammen med rosinene. Bland dette med 1 ss av hvetemelet (dette forhindrer at alt synker til bunnen i kaken under stekingen). Sikt sammen resten av hvetemelet og bakepulver. Vend dette i deigen og rør til den er klumpfri. Ha til slutt i nøttene, rosinene og sjokoladen.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen. Løsne den fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.

Sett kaken på et passende fat og sikt over litt melis før servering.

Tips

♥ Pass på at du bruker en matolje som er nøytral i smaken, slik som for eksempel solsikkeolje eller rapsolje.

♥ Banankaken egner seg godt til frysing.

2 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.