
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Daimkake er en svært etterspurt kake! Du har kanskje sett Daimkaken til Almondy, som ligger i frysedisken i mange butikker. Denne kaken ligner veldig på denne!
Kaken består av to tynne mandelbunner som fylles med deilig gul krem. På toppen dekkes kaken med glasur laget av smeltet melkesjokolade og Daimstrøssel.
Nam nam! 😍
Ingredienser:
Mandelbunn:
♥ 150 g mandler
♥ 150 g melis
♥ 4 eggehviter
Suksesskrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 1 dl kremfløte
♥ 125 g sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 150 g smør
Pynt:
♥ 200 g melkesjokolade
♥ 1 ss kremfløte
♥ 100 g Daimstrøssel
Fremgangsmåte:
Mandelbunn:
Mal mandlene. Bland de malte mandlene med melis.
Pisk eggehvitene stive. Vend dem forsiktig inn.
Ha mandeldeigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen, og helst i kjøleskapet over natten (se tips).
Suksesskrem:
Til fyllet has eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en kjele. Varm opp på middels varme under stadig visping, helt til du merker at blandingen tykner.
Ta kjelen av platen og la kremen avkjøles til den er romtemperert. Pisk først da inn mykt, romtemperert smør.
Sett kremen kaldt til den har passe tykk smørekonsistens.
Fyll og pynt:
Løsne kaken fra formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to tynne bunner (se tips).
Fordel halvparten av den gule kremen mellom kakebunnene.
Smør resten av kremen på toppen av kaken. Sett kaken kaldt i ca. 1 time.
Smelt melkesjokoladen med litt kremfløte. Dette gjøre enten over vannbad eller kort i mikrobølgeovnen.
Smør sjokoladeglasuren på toppen av kaken og litt rundt kantene. Dryss på Daimstrøssel.
Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Denne Daimkaken er knallgod og superpopulær! 😍
Tips:
♥ Det er meningen at denne kaken skal bli nokså lav og konfektaktig. Mandelbunnen er vanskelig å dele i to tynne bunner med mindre den er helt kald. Etter en natt i kjøleskapet er kaken betydelig lettere å dele. Pakk den godt inn i plast så den ikke blir tørr.
♥ For at den gule suksesskremen skal bli tykk nok, er det viktig at du koker den så lenge at den merkbart blir tykkere. Videre er det kjempeviktig at du lar den kokte kremen avkjøles til den er romtemperert før du pisker inn mykt, romtemperert smør.
♥ Daimkake er holdbar i kjøleskapet. Den er også kjempefin å fryse!
♥ Se også Daimkake de luxe, som er en dobbel versjon av denne kaken!
Daimkake er en av mine favorittkaker, uten tvil!
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Mandelbunn:
♥ 150 g mandler
♥ 150 g melis
♥ 4 eggehviter
Suksesskrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 1 dl kremfløte
♥ 125 g sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 150 g smør
Pynt:
♥ 200 g melkesjokolade
♥ 1 ss kremfløte
♥ 100 g Daimstrøssel
Mandelbunn:
Mal mandlene. Bland de malte mandlene med melis.
Pisk eggehvitene stive. Vend dem forsiktig inn.
Ha mandeldeigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen, og helst i kjøleskapet over natten (se tips).
Suksesskrem:
Til fyllet has eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en kjele. Varm opp på middels varme under stadig visping, helt til du merker at blandingen tykner.
Ta kjelen av platen og la kremen avkjøles til den er romtemperert. Pisk først da inn mykt, romtemperert smør.
Sett kremen kaldt til den har passe tykk smørekonsistens.
Fyll og pynt:
Løsne kaken fra formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to tynne bunner (se tips).
Fordel halvparten av den gule kremen mellom kakebunnene og resten på toppen av kaken. Sett kaken kaldt i ca. 1 time.
Smelt melkesjokoladen med litt kremfløte. Dette gjøre enten over vannbad eller kort i mikrobølgeovnen. Smør sjokoladeglasuren på toppen av kaken og litt rundt kantene. Dryss på Daimstrøssel.
Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
♥ Det er meningen at denne kaken skal bli nokså lav og konfektaktig. Mandelbunnen er vanskelig å dele i to tynne bunner med mindre den er helt kald. Etter en natt i kjøleskapet er kaken betydelig lettere å dele. Pakk den godt inn i plast så den ikke blir tørr.
♥ For at den gule suksesskremen skal bli tykk nok, er det viktig at du koker den så lenge at den merkbart blir tykkere. Videre er det kjempeviktig at du lar den kokte kremen avkjøles til den er romtemperert før du pisker inn mykt, romtemperert smør.
♥ Daimkake er holdbar i kjøleskapet. Den er også kjempefin å fryse!
♥ Se også Daimkake de luxe, som er en dobbel versjon av denne kaken!
16 comments