
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
150 g smør
150 g sukker
2 egg
2 dl melk
0,5 ts kardemomme
1,5 ss bakepulver
500 g hvetemel
1,5 dl rosiner
1 dl sukater (kan sløyfes)
Pynt:
litt eggehvite
15 stk mandler
perlesukker
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene. Bland i melken og sikt i hvetemel, bakepulver og kardemomme. Bland inn rosiner og eventuelt sukater og rør deigen lett sammen (dette skal bli en nokså klissete deig).
Bruk to spiseskjeer og legg deigen i klatter formet som en kringle på bakepapirdekket stekeplate. Pensle lett over med litt eggehvite og dryss over hakkede mandler og perlesukker.
Stek kringlen midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min, til kringlen er gyllenbrun og gjennomstekt. Avkjøles til lunken. Serveres nystekt!
"Bakepulverkringle" egner seg godt til frysing. Kringlen bør i så fall serveres samme dag som den er tint. Varm den gjerne opp littegrann i ovnen rett før servering.
Se også oppskrift på "Bakepulverring", "Saupkringle" og "Lettvintkringle".
2 comments