
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Oppskriften på denne kaken har jeg fra en av tantene til min mann - min navnesøster "tante Kristine" - som er kjempeflink til å bake!
"Sjokoladekake med appelsinkrem" er myk og saftig og smaker NYDELIG av sjokolade og appelsin!
Kakebunn:
100 g smør
3 dl sukker
2 store egg
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
3,5 dl hvetemel
2 dl melk
50 g kokesjokolade
Fyll:
80 g smør
Saft og skall av 1 appelsin
700 g melis
1 eggehvite
100 g kokesjokolade
Pynt:
raspet kokesjokolade
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen vaniljesukker, bakepulver og hvetemel. Bland dette i smørkremen vekselsvis med melken. Tilsett smeltet sjokolade til slutt (smeltes over vannbad eller i mikro).
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i 45 min. Avkjøl kaken helt i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i tre bunner.
Til fylles blandes smeltet smør sammen med revet skall av appelsinen og 1 dl presset appelsinsaft. Rør inn melisen til blandingen er glatt og klumpfri. Pisk eggehviten til stivt skum og vend i til slutt. Fyll halvparten av kremen mellom kakelagene.
Smelt kokesjokoladen og bland inn i resten av fyllet. Dekk kaken med sjokoladekremen og pynt med raspet sjokolade.
Kaken blir ekstra god av å stå og trekke i en til to dager i kjøleskapet. Kaken kan også fryses.
3 comments