Add new comment

Kvikk Lunsj-iskake

Her har du en spennende og HELT KJEMPENYDELIG iskake med smak av sjokolade og bringebær!

Iskaken har en bunn som består av knuste Kvikk Lunsj-sjokolader. Isen inneholder hakket Kvikk Lunsj og bringebær. På toppen er kaken pyntet med flere bringebær og høvlet kokesjokolade.

Kvikk Lunsj-iskake
Ingredienser

Bunn:
3 stk Kvikk Lunsj sjokolader
50 g smør

Is:
3 eggeplommer
1 dl sukker
1 vaniljestang
3 dl kremfløte
2 stk Kvikk Lunsj sjokolader
150 g frosne bringebær

Pynt:
frosne bringebær
høvlet kokesjokolade

Fremgangsmåte

Ha Kvikk Lunsj sjokoladene til kakebunnen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til sjokoladen er finknust. Bland med smeltet smør.

Ha bakepapir i bunnen på en rund form (22 cm i diameter). Fordel sjokolademassen jevnt utover bunnen av formen. Sett formen i fryseren.

Pisk imens eggeplommer og sukker til eggedosis. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut de svarte frøene på innsiden. Bland dette i eggedosisen. Pisk kremfløten til luftig krem og vend inn i ismassen. Hakk opp Kvikk Lunsj sjokoladen i små biter og bland inn i iskremen sammen med bringebærene. Hell blandingen i formen og glatt til overflaten. Sett kakeformen tilbake i fryseren til isen har stivnet (minst 4 timer).

Ta iskaken opp av fryseren ca 15 min før servering. Dra bakepapiret av undersiden av kaken. Pynt med bringebær og høvlet sjokolade.

Tips

Oppskriften er basert på en oppskrift fra boken "Kjendisenes beste kaker og andre favoritter" (Orion forlag, 2004), men i oppskriften i boken lages isen med 1 liter ferdigkjøpt vaniljeis. La isen smelte til den er myk og rør så i hakket Kvikk Lunsj og frosne bringebær før blandingen helles i formen.

Kakekategori
Allergier og preferanser

3 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.