Add new comment

Sjokolade- og peanøttkjeks

Sjokolade- og peanøttkjeks
Ingredienser

200 g smør
2 dl sukker
2 egg
1 ss vann
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
5 dl hvetemel
2 dl peanøtter
200 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Pisk inn vannet. Sikt sammen bakepulver, vaniljesukker og hvetemel. Bland dette i smørkremen til du får en jevn deig. Hakk peanøttene og sjokoladen og bland dette i deigen.

Sett topper av deigen med to spiseskjeer på bakepapirdekkede stekeplater. Beregn litt avstand, for kakene flyter noe utover under stekingen. Stekes midt i ovnen ved 180°C i 10-15 min. Avkjøl kakene i 10 min på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

Tips

Du kan godt bruke saltede peanøtter, men personlig foretrekker jeg å tørke av det meste av saltet før nøttene hakkes og tilsettes deigen.

Kakene oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Kakekategori
Sesong

6 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.