
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Bak skyene er himmelen alltid blå!
♥
Denne ostekake lages med blåbærsyltetøy og blåbærgelé. Kaken får en kul, blå-lilla farge. Smaken er fantastisk!
Bunn:
200 g søt havrekjeks (f.eks. Bixit)
75 g smør
Fyll:
1 pk blåbærgelépulver
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g kremost
2 dl blåbærsyltetøy
2 ss vaniljesukker
3 dl kremfløte
Pynt:
blåbær eller blå sukkerblomster
Knus kjeksen. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (24 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Løs opp blåbærgelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost og vaniljesukker. Bland inn blåbærsyltetøyet. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. Pynt kaken med blåbær eller med blå sukkerblomster slik som på bildet.
Får du ikke tak i blåbærgelé kan du bruke skogsbærgelé eller sitrongelé. På grunn av blåbærsyltetøyet bli ostekaken blå likevel.
"Blå ostekake" blir ekstra god om du tilsetter friske blåbær i tillegg!
Kaken holder seg god i flere dager om den oppbevares i kjøleskapet.
6 comments