Add new comment

Sjokoladekakesommerfugl

Sjokoladekakesommerfugl
Ingredienser

225 g smør
2 dl vann
7 ss kakao
550 g sukker
9 egg
9 ts bakepulver
7 ts vaniljesukker
350 g hvetemel

Glasur:
400 g smør
200 g lys kokesjokolade
2 ts vaniljesukker
400 g melis
2 egg

Pynt:
2 store pakker Non Stop

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en stor kjele. Ta kjelen av platen og rør inn vann, kakao og sukker. Rør til sukkeret har smeltet. Skill eggene. Visp eggeplommene inn i blandingen med en stålvisp. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland i. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn i røren til alt er godt blandet.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 20 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Hvelv den så ut av langpannen og over på et stort kakefat, et passende brett eller liknende. Skjær rundt kaken, slik at den får sommerfuglfasong, slik som på bildet.

Til sjokoladekremen smeltes smøret i en middels stor kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett sjokoladen oppdelt i biter og la den smelte i det varme smøret. Rør så inn melis og vaniljesukker. Pisk til slutt inn eggene med en stålvisp, til glasuren får en tykk, glatt og smidig konsistens. Settes i kjøleskapet til den får passe smørekonsistens.

Smør sjokoladekremen jevnt over hele kaken. Pynt kaken med Non Stop i forskjellige farger.

Tips

Til kaken på bildet er det brukt 1 stor pakke med Non Stop med mørk sjokolade (mørke farger) og 1 stor pakke med Non Stop med melkesjokolade (lysere farger).

Denne oppskriften gir en veldig saftig og god sjokoladekake, men du kan selvsagt lage sommerfugl av hvilken som helst oppskrift på sjokoladekake i langpanne som du måtte foretrekke.

Kakekategori
Allergier og preferanser

2 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.