
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
125 g smør
1,5 dl sukker
2 egg
1 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
3,5 dl hvetemel
1,25 dl melk
Fyll:
200 g plommer (vekt uten stener)
1,5 ss sukker
1 ts kanel
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland inn i deigen vekselsvis med melken.
Ha papirformer i et muffinsbrett (se tips). Fyll deigen i formene.
Del plommene i båter. Bland sukker og kanel i en plastpose og legg i plommene. Rist forsiktig til de er dekket med sukker og kanel.
Stikk plommene lett ned i kakerøren. Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min. Avkjøl i noen minutter i formen før muffinsene forsiktig løsnes fra muffinsbrettet.
Muffinsene får absolutt finest form om du bruker muffinsbrett!
"Plommemuffins" smaker ekstra godt servert lunkne sammen med vaniljeis.
Muffinsene kan fryses.
- -
TUSEN PLOMMER
"Hvis du eier tusen plommer
kan du leve hele året.
Har du hull i dine lommer,
kan du klø deg selv på låret.
Jeg har hverken tusen plommer
eller hull i mine lommer.
Jeg har bare godt humør
og kan klø meg hvis det klør."
(Norsk barnesang. Tekst: Inger Hagerup,
Melodi: M.J. Nissen)
2 comments