
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Her har du en lekker langpannekake med rabarbra og marengs!
Oppskriften passer til liten langpanne.
175 g smør
150 g sukker
2 ts vaniljeekstrakt
3 eggeplommer
6 ss melk
2,5 ts bakepulver
250 g hvetemel
Fyll:
300 g rensede rabarbrabiter
Marengs:
3 eggehviter
200 g sukker
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn vaniljeessens (se tips) og eggeplommene. Sikt sammen mel og bakepulver og bland inn i deigen vekselsvis med melken.
Fordel deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Jevn til overflaten.
Skjær rabarbraen opp i små biter, ca 1 cm. Legg de oppå deigen.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking og pisk videre til du får en tykk marengs. Ha marengsen i et tykt lag over rabarbraen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40-45 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løft den så ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Skjær kaken opp i firkanter.
2 ts vaniljeessens tilsvarer 1 liten flaske (se i bakehyllene i matbutikken). Vaniljeessens kan byttes ut med vaniljesukker.
Kaken smaker aller best samme dag som den lages. Kakerester oppbevares utildekket i kjøleskapet.
Bruk en skarp kniv når du deler kaken opp i firkanter. Marengsen har lett for å gå litt i stykker når du skjærer i den.
Se også "Blåbærbiter med valnøttmarengs", som er basert på liknende oppskrift.
1 comment