Add new comment

Mandelbunn med krem og bær

Mandelbunn med krem og bær
Ingredienser

200 g mandler
200 g melis
3 store egg

Pynt:
3 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
friske bær (bringebær, jordbær, blåbær, rips)
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Mal mandlene og vend inn i eggedosisen.

Hell deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 min (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen. Løsne den fra formen og fjern bakepapiret.

Legg kaken på et kakefat. Pisk kremfløten til krem og smak til med vaniljesukker. Dekk kaken med krem og pynt med friske bær. Sikt over litt melis før servering.

Tips

Mandelbunnen egner seg veldig godt til frysing uten krem og bær. Kaken bør imidlertid serveres samme dag den pyntes, slik at kremen er fersk.

Se også "Nøttebunn med vaniljekrem".

Kakekategori
Allergier og preferanser

10 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.