Add new comment

Verdens beste boller


Denne FANTASTISKE oppskriften fant jeg i et ukeblad under overskriften "Lesernes beste". I beskrivelsen av bollene stod det at de blir like lette og luftige som kjøpeboller.

 

 

Jeg ble nysgjerrig da jeg leste oppskriften, for både ingrediensene og fremgangsmåten er litt annerledes enn ved vanlig gjærdeig. Blant annet lages deigen med melis i stedet for sukker, og væsken skal gis et oppkok først. Dessuten trenger ikke deigen å heves før du triller ut bollene, men i stedet etterheves bollene lenge.

 




Resultatet var enestående - dette er VERDENS BESTE BOLLER!!!

 

Ingredienser:

♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 100 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 1,5 kg hvetemel

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.

Trill ut bollene med en gang (ca 40 stk) og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. La dem heve lunt i 1 time.

Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 minutter (se tips). Avkjøl.

Sikt over melis før servering.

 

 

Tips:

♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.

♥ Det går fint å bruke denne deigen til å lage kanelboller, skolebrød, kringle og andre typer gjærbakst. Eneste du må tilpasse er steketemperaturen og steketiden. Jeg foretrekker å steke bollene ved 230°C. Lager du kringler eller større hvetekaker, må du sannsynligvis litt ned i temperatur til 210°C, fordi kaken da trenger lenge steketid for å bli gjennomstekt.

Se som eksempel Cinnamon Sugar Twists der jeg har brukt denne deigen!

♥ Bollene er fine å fryse. Sikt over melis etter at de er tint, slik at de ser delikate og nystekte ut.

 

 

Jeg har forelsket meg helt fullstendig i denne bolleoppskriften!

 

 

Ser ikke dette ut som deilige boller ??  Smile 

 

 

Anbefales varmt!  Heart 



♥ ♥ ♥ ♥

Verdens beste boller
Ingredienser

1 liter melk
300 g smør
250 g melis
100 g gjær
0,5 ts kardemomme
1,5 kg hvetemel

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.

Trill ut bollene med en gang (ca 40 stk) og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. La dem heve lunt i 1 time.

Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 minutter. Avkjøl. Sikt over melis før servering.

Tips

♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.

♥ Det går fint å bruke denne deigen til å lage kanelboller, skolebrød, kringle og andre typer gjærbakst. Eneste du må tilpasse er steketemperaturen og steketiden. Jeg foretrekker å steke bollene ved 230°C. Lager du kringler eller større hvetekaker, må du sannsynligvis litt ned i temperatur til 210°C, fordi kaken da trenger lenge steketid for å bli gjennomstekt.

♥ Bollene er fine å fryse. Sikt over melis etter at de er tint, slik at de ser delikate og nystekte ut.

Kakekategori
Allergier og preferanser

440 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.