
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Her har du en superlettlaget og supernydelig eplekake i langpanne (uten egg)!
Oppskriften er til stor langpanne.
Ingredienser:
♥ 7,5 dl kulturmelk
♥ 5 dl sukker
♥ 1 ss natron
♥ 150 g smør
♥ 10 dl hvetemel
Pynt:
♥ 8 epler
♥ sukker
♥ kanel
Fremgangsmåte:
Bland sammen kulturmelk, sukker og natron i en stor bakebolle (bruk en stålvisp). Rør i smeltet smør og deretter hvetemelet. Rør med stålvispen til deigen er klumpfri.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Rens eplene og del dem i skiver. Legg epleskivene i pent mønster oppå kaken. Strø over rikelig med kanel og sukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 min.
Avkjøl kaken i langpannen før den tas ut og deles opp i passe store firkanter.
Nystekt eplekake smaker nydelig med varm, nytrukket te.
Tips:
♥ Antallet epler du trenger avhenger selvsagt av hvor store epler du bruker. Bruker du store epler, holder det med 6 stk. Jeg pleier alltid å stappe oppi ekstra mye epleskiver når jeg lager eplekake.
♥ Se også Eplekake med kefir som stekes i rund form.
♥ Kaken holder seg myk i flere dager om den pakkes godt inn i plast. Den egner seg dessuten ypperlig til frysing.
Kjekt å ha eplekake i fryseren skal jeg si deg...
Da har du alltid noe godt for hånden!
Kakestykkene tiner raskt og det går også an å sette frosne kakestykker i mikroen og tine dem på et par sekunder.
Kjempegod oppskrift som alle får til å lage! Også barn synes det er kjempegøy å få være med å lage denne kaken.
♥ ♥ ♥ ♥
7,5 dl kulturmelk
5 dl sukker
1 ss natron
150 g smør
10 dl hvetemel
Pynt:
8 epler (se tips)
sukker
kanel
Bland sammen kulturmelk, sukker og natron i en stor bakebolle (bruk en stålvisp). Rør i smeltet smør og deretter hvetemelet. Rør med stålvispen til deigen er klumpfri.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Rens eplene og del dem i skiver. Legg epleskivene i pent mønster oppå kaken. Strø over rikelig med kanel og sukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 min.
Avkjøl kaken i langpannen før den tas ut og deles opp i passe store firkanter.
♥ Antallet epler du trenger avhenger selvsagt av hvor store epler du bruker. Bruker du store epler, holder det med 6 stk. Jeg pleier alltid å stappe oppi ekstra mye epleskiver når jeg lager eplekake.
♥ Kaken holder seg myk i flere dager om den pakkes godt inn i plast. Den egner seg dessuten ypperlig til frysing.
7 comments