
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
50 g gjær
100 g smør
5 dl melk
1,5 dl sukker (se tips)
2 ts hel anis (se tips)
ca 12 dl hvetemel
+ 1 dl hvetemel til utbaking
Pynt:
egg til pensling
hel anis
Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret i en kjele. Ha i melken og varm opp til blandingen er fingervarm (37°C). Løs opp gjæren i væsken. Bland i sukker og anisfrø. Ha deretter i hvetemel og elt deigen sammen. Hev deigen i 45 min.
Ha deigen på bakebordet sammen med litt ekstra hvetemel. Kna deigen smidig. Del den så i 24 like store emner. Trill emnene til fingertykke pølser og form dem til kringler.
Legg kringlene på bakepapirdekkede stekeplater og la dem etterheve i ca 20 min. Pensle med sammenvispet egg og dryss over anisfrø.
Stekes midt i ovnen ved 225°C i ca 10 min, til kringlene har fått vakker, gylden farge.
Pass på at du kjøper hele anisfrø og ikke malt anis.
I originaloppskriften er det bare 1 dl sukker, men jeg liker "Aniskringlene" litt søtere, slik at de er gode også uten pålegg. Tilpass sukkermengden etter eget ønske.
"Aniskringler" er fine å fryse.
19 comments