
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
50 g gjær
150 g smør
4 dl melk
130 g sukker
1 egg
1 ts kardemomme
ca 600 g hvetemel
Fyll:
100 g smør
50 g sukker
2 ts kanel
Pynt:
3 dl melis
2 ss melk
Smelt smøret i en kjele. Bland med melken. Tilpass varmen til den er lunken, 37°C. Løs opp gjæren i væsken. Ha så i kardemomme, sukker, sammenpisket egg og til slutt hvetemel. Elt deigen til du får en jevn og glatt gjærdeig. La deigen heve i 45 min.
Ta deigen på bordet. Kjevle ut deigen til ca 30x30cm. Rør sammen mykt smør, sukker og kanel. Smør dette ut over leiven. Rull sammen til en fast rull. Form den til en krans på en stekeplate som er dekket med bakepapir. Fest skjøtene godt sammen.
Klipp tykke, nokså dype blad med en skarp saks. Legg bladene vekselsvis mot høyre og mot venstre (ikke brett bladene for langt ut til siden). La kransen etterheve i 30 min.
Stek kransen på nederste rille i ovnen ved 200°C i ca 30 min. Avkjøl helt. Pynt kaken med melisglasur før servering.
Som det meste av gjærbakst, egner "Bladkrans" seg meget godt til frysing, men helst uten melisglasur. Den tinte kaken kan glaseres rett før servering. Hvis du vil gjøre kransen ekstra festlig kan du i tillegg drysse over hakkede mandler.
Se også "Klippekrans".
8 comments