Add new comment

Karamellkaker


Av småkaker er kanskje Karamellkaker de jeg har fått mest skryt av. Det er mye lys sirup og vaniljesukker som gir den deilige karamellsmaken!

"Karamellkaker" ligner den populære, svenske varianten som heter "Kolakaker" (se oppskrift på detsoteliv.no).

Oppskriften gir 30 stk.

Karamellkaker
Ingredienser

100 g smør
3/4 dl sukker
1 ss vaniljesukker
2 ss lys sirup
1 ts bakepulver
3 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør, sirup, sukker og vaniljesukker til smørkrem. Sikt sammen mel og bakepulver og tilsett. Kna sammen med hendene til du får en jevn deig.

Del deigen i 4 emner. Trill 4 ruller med nesten samme lengde som stekeplaten. Legg dem på samme bakepapirdekkede stekeplate. Trykk lengdene flate med en gaffel slik at det danner seg striper på langs.

Stek midt i ovnen ved 175°C i ca 12 min. Skjær kakene i biter mens de er lunkne. La pinnene avkjøles noe på platen før de flyttes forsiktig over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

Tips

"Karamellkaker" oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

8 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.