Add new comment

Fløtekrumkaker

Sponset innlegg.

Fløtekrumkaker er tynne, sprø og lekre krumkaker!

 

 

Krumkakene lages faktisk uten egg! Deigen ligner sånn sett litt på deigen man bruker når man lager Strull.

Krumkakene har mild og god vaniljesmak.

 

 

 

 

Jeg har brukt et supert krumkakejern fra Wilfa som har det vakre, tradisjonelle Østerdalsmønsteret.

 

 

Ingredienser:

♥ 5 dl kremfløte
♥ 2,5 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 5 dl hvetemel
♥ 1 dl kaldt vann
 

Fremgangsmåte:

Bland fløten lett sammen med sukker, vaniljesukker og mel til en tykk, klissete deig (fløten skal ikke piskes til krem). Tilsett så 1 dl kaldt vann. Deigen trenger ikke å svelle før steking.

Stek tynne, gylne krumkaker i krumkakejern. Kakene trenger kun et par sekunders steketid. Hvis røren tykner underveis, tilsett litt mer vann.

Rull kakene straks til kremmerhus (det finnes en egen krumkakepinne til dette).

Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

 

 

Krumkaker er blant de flotteste julekakene vi har i Norge!

 

 

Jammen kom ikke solskinnet inn på kjøkkenet mitt også...  Smile 

 



Det er viktig at krumkakene blir helt kalde før du har dem i kakeboksen, ellers mister kakene sin sprøe konsistens.

 

 

Nydelig, norsk tradisjonsbakst!  Heart 

 


 


Tips:

♥ Fløtekrumkaker oppbevares i tettsluttet kakeboks, slik at de holder seg sprø.

♥ Se også oppskrift på klassiske Krumkaker.

♥ Krumkakejernet Østerdal fra Wilfa fås kjøpt i de fleste elektroforhandlere. Det har supert termostat og  slippbelegg så kakene ikke setter seg fast i jernet. 

 

 

Eksklusive Fløtekrumkaker gir stemning og er lette å lage!  Smile

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Fløtekrumkaker
Ingredienser

5 dl kremfløte
2,5 dl sukker
1 ss vaniljesukker
5 dl hvetemel
1 dl kaldt vann

Fremgangsmåte

Bland fløten lett sammen med sukker, vaniljesukker og mel til en tykk, klissete deig (fløten skal ikke piskes til krem). Tilsett så 1 dl kaldt vann. Deigen trenger ikke å svelle før steking.

Stek tynne, gylne krumkaker i krumkakejern. Kakene trenger kun et par sekunders steketid. Hvis røren tykner underveis, tilsett litt mer vann.

Rull kakene straks til kremmerhus (det finnes en egen krumkakepinne til dette).

Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

Tips

♥ Fløtekrumkaker oppbevares i tettsluttet kakeboks, slik at de holder seg sprø.

♥ Se også oppskrift på klassiske Krumkaker.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

24 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.