
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Sponset innlegg.
Fløtekrumkaker er tynne, sprø og lekre krumkaker!
Krumkakene lages faktisk uten egg! Deigen ligner sånn sett litt på deigen man bruker når man lager Strull.
Krumkakene har mild og god vaniljesmak.
Jeg har brukt et supert krumkakejern fra Wilfa som har det vakre, tradisjonelle Østerdalsmønsteret.
Ingredienser:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 2,5 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 5 dl hvetemel
♥ 1 dl kaldt vann
Fremgangsmåte:
Bland fløten lett sammen med sukker, vaniljesukker og mel til en tykk, klissete deig (fløten skal ikke piskes til krem). Tilsett så 1 dl kaldt vann. Deigen trenger ikke å svelle før steking.
Stek tynne, gylne krumkaker i krumkakejern. Kakene trenger kun et par sekunders steketid. Hvis røren tykner underveis, tilsett litt mer vann.
Rull kakene straks til kremmerhus (det finnes en egen krumkakepinne til dette).
Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.
Krumkaker er blant de flotteste julekakene vi har i Norge!
Jammen kom ikke solskinnet inn på kjøkkenet mitt også...
Det er viktig at krumkakene blir helt kalde før du har dem i kakeboksen, ellers mister kakene sin sprøe konsistens.
Nydelig, norsk tradisjonsbakst!
Tips:
♥ Fløtekrumkaker oppbevares i tettsluttet kakeboks, slik at de holder seg sprø.
♥ Se også oppskrift på klassiske Krumkaker.
♥ Krumkakejernet Østerdal fra Wilfa fås kjøpt i de fleste elektroforhandlere. Det har supert termostat og slippbelegg så kakene ikke setter seg fast i jernet.
Eksklusive Fløtekrumkaker gir stemning og er lette å lage!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
5 dl kremfløte
2,5 dl sukker
1 ss vaniljesukker
5 dl hvetemel
1 dl kaldt vann
Bland fløten lett sammen med sukker, vaniljesukker og mel til en tykk, klissete deig (fløten skal ikke piskes til krem). Tilsett så 1 dl kaldt vann. Deigen trenger ikke å svelle før steking.
Stek tynne, gylne krumkaker i krumkakejern. Kakene trenger kun et par sekunders steketid. Hvis røren tykner underveis, tilsett litt mer vann.
Rull kakene straks til kremmerhus (det finnes en egen krumkakepinne til dette).
Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.
♥ Fløtekrumkaker oppbevares i tettsluttet kakeboks, slik at de holder seg sprø.
♥ Se også oppskrift på klassiske Krumkaker.
24 comments