
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Sponset innlegg.
I dag er det den internasjonale kaffedagen, og som en hyllest til den deilige smaken av nytraktet kaffe har jeg allerede før i dag postet denne giveawayen - der du kan vinne en fantastisk flott kaffetrakter, "Svart Presisjon" fra Wilfa og 10 stk Viktorkrus fra Porsgrunds Porselænsfabrik - og nå kommer det her i tillegg en nydelig sjokoladekake med mokkaglasur.
Sjokoladekakestykkene smaker nydelig til en god kopp kaffe!
Oppskriften er til liten langpanne.
Ingredienser:
♥ 3 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 3 ss kakao
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1,5 ts vaniljesukker
♥ 3,5 dl hvetemel
♥ 1,5 dl vann
♥ 150 g smør
Mokkaglasur:
♥ 100 g smør
♥ 5 ss kaffe (se tips)
♥ 3 dl melis
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Bland sammen de tørre ingrediensene. Kok opp vannet og la smøret smelte i det. Bland væsken forsiktig i eggedosisen vekselsvis med det tørre.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken nederst i ovnen ved 185°C i ca 30 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut og fjern bakepapiret.
Til glasuren blandes smeltet smør sammen med avkjølt kaffe og melis. La glasuren stå i kjøleskapet til den har passe tykk smørekonsistens.
Smør den over kaken med en smørekniv.
Del kaken opp i passe store firkanter.
Kjekt med langpannekaker som er så enkle å lage!
Tips:
Bruk sterk, nytraktet kaffe for ekstra god smak på mokkaglasuren. Husk at kaffen må være avkjølt før du blander den med resten av ingrediensene.
Kaken kan fryses. Avkjøl de glaserte kakestykkene i kjøleskapet til glasuren har stivnet. Da unngår du glasursøl når du pakker kakestykkene ned i fryseposer.
ENJOY! ♥
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
3 egg
2,5 dl sukker
3 ss kakao
1,5 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker
3,5 dl hvetemel
1,5 dl vann
150 g smør
Mokkaglasur:
100 g smør
5 ss kaffe (se tips)
3 dl melis
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Bland sammen de tørre ingrediensene. Kok opp vannet og la smøret smelte i det. Bland væsken forsiktig i eggedosisen vekselsvis med det tørre.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken nederst i ovnen ved 185°C i ca 30 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut og fjern bakepapiret.
Til glasuren blandes smeltet smør sammen med avkjølt kaffe og melis. La glasuren stå i kjøleskapet til den har passe tykk smørekonsistens. Smør den over kaken med en smørekniv. Del kaken opp i passe store firkanter.
Bruk sterk, nytraktet kaffe for ekstra god smak på mokkaglasuren. Husk at kaffen må være avkjølt før du blander den med resten av ingrediensene.
Kaken kan fryses. Avkjøl de glaserte kakestykkene i kjøleskapet til glasuren har stivnet. Da unngår du glasursøl når du pakker kakestykkene ned i fryseposer.
18 comments