Add new comment

Sjokoladebiter med mokkaglasur

Sponset innlegg.

I dag er det den internasjonale kaffedagen, og som en hyllest til den deilige smaken av nytraktet kaffe har jeg allerede før i dag postet denne giveawayen - der du kan vinne en fantastisk flott kaffetrakter, "Svart Presisjon" fra Wilfa og 10 stk Viktorkrus fra Porsgrunds Porselænsfabrik - og nå kommer det her i tillegg en nydelig sjokoladekake med mokkaglasur.

Sjokoladekakestykkene smaker nydelig til en god kopp kaffe! Yum

Oppskriften er til liten langpanne.

 

 

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 3 ss kakao
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1,5 ts vaniljesukker
♥ 3,5 dl hvetemel
♥ 1,5 dl vann
♥ 150 g smør

Mokkaglasur:
♥ 100 g smør
♥ 5 ss kaffe (se tips)
♥ 3 dl melis


Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Bland sammen de tørre ingrediensene. Kok opp vannet og la smøret smelte i det. Bland væsken forsiktig i eggedosisen vekselsvis med det tørre.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken nederst i ovnen ved 185°C i ca 30 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut og fjern bakepapiret.

Til glasuren blandes smeltet smør sammen med avkjølt kaffe og melis. La glasuren stå i kjøleskapet til den har passe tykk smørekonsistens.

Smør den over kaken med en smørekniv.

 

 

 

Del kaken opp i passe store firkanter.

 


Kjekt med langpannekaker som er så enkle å lage! 
 


Tips:

Bruk sterk, nytraktet kaffe for ekstra god smak på mokkaglasuren. Husk at kaffen må være avkjølt før du blander den med resten av ingrediensene.

Kaken kan fryses. Avkjøl de glaserte kakestykkene i kjøleskapet til glasuren har stivnet. Da unngår du glasursøl når du pakker kakestykkene ned i fryseposer.

 

ENJOY!   ♥

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sjokoladebiter med mokkaglasur
Ingredienser

3 egg
2,5 dl sukker
3 ss kakao
1,5 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker
3,5 dl hvetemel
1,5 dl vann
150 g smør

Mokkaglasur:
100 g smør
5 ss kaffe (se tips)
3 dl melis

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Bland sammen de tørre ingrediensene. Kok opp vannet og la smøret smelte i det. Bland væsken forsiktig i eggedosisen vekselsvis med det tørre.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken nederst i ovnen ved 185°C i ca 30 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut og fjern bakepapiret.

Til glasuren blandes smeltet smør sammen med avkjølt kaffe og melis. La glasuren stå i kjøleskapet til den har passe tykk smørekonsistens. Smør den over kaken med en smørekniv. Del kaken opp i passe store firkanter.

Tips

Bruk sterk, nytraktet kaffe for ekstra god smak på mokkaglasuren. Husk at kaffen må være avkjølt før du blander den med resten av ingrediensene.

Kaken kan fryses. Avkjøl de glaserte kakestykkene i kjøleskapet til glasuren har stivnet. Da unngår du glasursøl når du pakker kakestykkene ned i fryseposer.

Sesong
Allergier og preferanser

18 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.