Add new comment

Sjokoladekake i brødform

Sjokoladekake i brødform
Ingredienser

85 g smør
100 g kokesjokolade
3 egg
2,5 dl yoghurt naturell
2,5 dl sukker
2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
5 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet i det varme smøret.

Pisk sammen egg og yoghurt i en bolle (bruk en stålvisp). Rør i sukker og deretter smørsjokoladen. Bland sammen de tørre ingrediensene og rør i.

Hell deigen i en smurt brødform (2 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 185°C i ca 1 time (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen før den forsiktig hvelves ut. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Tips

Kaken er fin å fryse!

Se også oppskrift på "Sjokoladeformkake".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.